Vesthimmerland får besøg af LO-top

 Vesthimmerland får besøg af LO-top

LO's næstformand Lizette Risgaard besøger Vesthimmerlands Kommune 3. og 4. september for at give virksomhederne i kommunen et overenskomstmæssigt eftersyn.

Et hårdt program møder Lizette Risgaard, når hun ankommer til Aars 3. september. Om aftenen er der møde med LO Vesthimmerlands bestyrelse, fagforeninger, A-kasseudvalg og LO's repræsentanter i det lokale beskæftigelsesråd og tillidsrepræsentanter i LO-sektionen.

Dagen efter begynder virksomhedsbesøg på fem udvalgte virksomheder.

1. Muslingebesøg
Først Vildsund Muslingeeksport A/S i Aggersund, hvor Lizette Risgaard skal orienteres af ledelse og tillidsrepræsentanter om forholdene i branchen. Virksomhedens medarbejdere er i øvrigt typisk deltidsansatte, der er blevet ramt af nedskæringerne i de supplerende dagpenge.

2. Dørfabrik
Så går turen til Jeld-Wen A/S i Løgstør, en dørfabrik, der udmærker sig ved at påtage sig et socialt ansvar. Der er oprettet en virksomhed i virksomheden, Værk 1, hvor virksomheder tager mennesker i arbejdsprøvning i tæt samarbejde med Vesthimmerlands Kommune og Jobcentret.

3. Metalstøberi
Videre til Dania Aars A/S, et metalstøberi, hvor man i samarbejde med fagforeningen 3F og Jobcentret har lavet uddannelsesaftaler for at være i stand til at rekruttere nye medarbejdere.

4. Skovmaskiner
Silvatec A/S i Farsø besøges også. Virksomheden er tidligere ejet af Hedeselskabet og fremstiller skovmaskiner. Nu er virksomheden opkøbt af en russisk virksomhed, som har købt Silvatec A/S på grund af virksomhedens know how på udviklingen af skovmaskiner. Det har betydet en stor udvikling og øget produktion for Silvatec A/S.

5. Landbrug
Endelig besøges et moderne landbrug, hvor der anvendes ny teknologi.

LO i Vesthimmerland har bedt LO-toppen om at komme til Vesthimmerland på grund af beskæftigelsessituationen i området. I Vesthimmerland er ledigheden helt nede på 1,3 procent, og derfor er det vigtigt, at virksomhederne får en forståelse for, at der investeres i uddannelse til både ledige og de medarbejdere, som de har i forvejen.


Seneste nyt

fra Nordjylland