Vesthimmerland har de længste responstider

I Skagen er der stor opstand over, at man fremover skal spare byens akutbil væk, men i Vesthimmerlands Kommune oplever man langt højere responstider end i Danmarks nordligste by.

Gedsted er den by i Nordjylland, hvor det i gennemsnit tager længst tid, før hjælpen når frem. 15.22 minutter må borgerne vente, altså næsten dobbelt så lang tid som i Skagen.

- Vi er dem, der har de suverænt længste responstider, og det gælder både for akutbiler og ambulancer. Det er vi meget bekymret over, siger Palle Jensen, der er formand for sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

For tre år siden blev Vesthimmerland ramt af besparelser på lige netop akut-beredskabet, og det har borgerne kunne mærke.

- Vi har været udsat for, at der kan gå 20-30 minutter, og det er jo længe, når man er syg og skal af sted, siger Lissi Østergaard, der har boet i Gedsted i over 25 år.

- Så lang tid er ikke i orden. Det kan jo være forskellen på liv eller død, og det gælder jo ofte bare om at komme af sted, siger Bruno Dahl Pedersen, der også er beboer i Gedsted.

I Vesthimmerland forstår man godt, at man i Skagen brokker sig over nedskæringen af akutbilen, og her håber man, at regionsrådet i fremtiden vil kigge på indsatsen på netop dette område.

- Jeg synes, at vi skal råbe vagt i gevær. Det kan ikke passe, at vi her i Vesthimmerland har responstider, der er dobbelt så lange som andre steder i regionen, siger Palle Jensen.

Det er i Region Nordjylland Falck, der varetager akut-beredskabet, og i kontrakten har de forpligtet sig til en gennemsnitlig responstid for hele regionen på 9.12 minutter. Altså væsentlig lavere end de 15.22 minutter, som borgerne i Gedsted lige nu lever med.


Seneste nyt

fra Nordjylland