Vesthimmerland investerer i cykelløb

 Vesthimmerland investerer i cykelløb

Anden etape af Post Danmark Rundt begyndte i dag i Aars. Begivenheden skal sætte byen og kommunen på landkortet.

Det koster 45.000 kroner at være startby for anden etape af Post Danmark Rundt. Udgiften deles mellem erhvervsforeningen, handelstandsforeningen og kommunen.

- Dette er ubetinget pengene værd. Vi får brandet Vesthimmerland helt uden sidestykke, siger kommunaldirektør, Mogens Kristensen. Han er ogsp primus motor i byens engagement.

Oveni de 45.000 kroner kommer så udgifterne til den bil, som Vesthimmerlands Kommune har med i den reklamekaravane, der kører foran rytterne hele vejen til København. Faktisk er cykelløbet ikke det vigtigste. Det er begivenheden der skal hente pengene hjem.

- Det er et stort reklameshow, siger Lars Rimmer, Handelschef i Aars.

Dopingspørgsmålet spøger - men arrangørerne lægger afstand til sommerens begivenheder i Frankrig.

- Post Danmark Rundt er ikke Tour de France. Det er et dansk løb - og det er rent, mener Lars Rimmer.

- Vi vil hellere undvære de største navne, og så have en troværdige cykelsport, siger Mogens Kristensen, der dog ikke vil garantere at alle ryttere er dopingfri. Den dokumentation skal de selv komme med, mener han.

Aalestrup var startby i fjor - og trods cykelsportens blakkede ry som dopingsport er kommunaldirektøren ikke bleg for at lægge billet ind på flere etaper af Post Danmark Rundt.

- Vi har stadig Farsø og Løgstør, der endnu ikke har været startby, så de står for tur. Vi vil gerne være startby hvert år, siger kommunaldirektør Mogens Kristensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland