Vesthimmerland Kommune sparer på strømmen

Vesthimmerlands Kommune skal fremover spare 10 % af strømforbruget i Kommunes bygninger.

I dag underskriver borgmester Jens Lauritzen en kurveknækkeraftale med Elsparefonden. Med underskriften forpligter kommunen sig til at spare 10 procent på elforbruget i kommunens bygninger inden udgangen af år 2012.

- I Vesthimmerlands Kommune sætter vi klima højt på den politiske dagsorden, og derfor går vi nu ind og underskriver kurveknækkeraftalen med Elsparefonden", siger borgmester Jens Lauritzen.

Vesthimmerlands Kommune skal lave forskellige tiltag, så elforbruget i kommunens bygninger kan reduceres med 10 % i forhold til niveau i år 2007. Kommunen har 262 bygninger, der tæller alt fra vuggestuer, børnehaver, skoler og plejehjem til administration og tekniske bygninger.

- Vi har 185.000 kvadratmeter bygninger i alt, siger energileder Knud Erik Jensen, der allerede er i gang med at sørge for energimærkning og energigennemgang af alle bygningerne.

- Vi skal kunne følge forbruget af både el, vand og varme helt ned til forbruget pr. time i alle bygningerne. Vi er også ved at få lavet en CO2-analyse og får i den forbindelse også en opgørelse af det totale elforbrug i 2008, som vi kan bruge til reference for vores mål, forklarer Knud Erik Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland