Vestjysk Bank får stort millionsmæk

Finanstilsynet tvinger Vestjysk Bank til at nedskrive en halv milliard kroner. Landbruget er synderen.

Store tab på landbrugskunder tvinger Vestjysk Bank til gigantisk nedskrivning på mere end en halv milliard kroner. Det er en kreditinspektion fra Finanstilsynet, som presser banken til den store million lussing.

Bankdirektør Frank Kristensen er ked af, at det er nødvendigt at øge nedskrivningerne, men understreger, at konjunkturerne i landbruget er svære at forudsige.

- Alle troede i første halvår, at det var ved at vende for landbruget, så resultaterne ville være forbedret i andet halvår, men sådan gik det desværre ikke, udtaler han i en pressemeddelelse.

Frank Kristensen påpeger, at Vestjysk Bank stadig har en basisindtjening på cirka 500 millioner kroner i 2011, og at der generelt er enighed mellem Finanstilsynet og banken om værdiansættelse af ejendomme.

Det voldsomme tab fik straks bankens aktie til at dykke - efter få minutters handel var aktien faldet med næsten 17 procent.

Vestjysk Bank forventer nu nedskrivninger på næsten en milliard kroner i 2011 mod hidtil ventet cirka 400 millioner kroner.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland