Vestre Fjordpark er en kæmpe succes: Trækker rekordmange gæster

Det nye Vestre Fjordpark har i juni haft mere end 120.000 besøgende. Det er lige så mange, som der i tidligere år har været på en hel sæson.

Aalborg har haft et friluftsbad i mere end 70 år, men det har aldrig været så populært som nu.

Siden friluftsbadet blev renoveret og genåbnede sidste år med spritnye faciliteter, har det været en ren publikumsmagnet. 

- Dét, synes jeg jo, er alletiders. Det er dejligt at have sådan et anlæg, men det er endnu bedre, når folk også bruger det. Vi bruger meget tid på at gøre det klart, så at se det ende som en succes er jo dejligt, siger Kaj Bjerregaard Jensen, der er bademester i Vestre Fjordpark. 

Vestre Fjordpark har i 2018 trukket rekordmange badegæster til vandet. Bademesteren skønner, at der i juni alene var mere end 120.000 besøgende. Det er lige så mange, som man har haft i andre gode år på en hel sæson. 

- Det føles jo næsten som om, at hele Aalborg Kommune kommer herned. Sidste år var vejret ikke særlig godt, så vi kan mærke en markant forskel i 2018. Når solen skinner, så kommer alle mennesker ud for at få noget frisk luft og bade i vandet, siger Kaj Bjerregaard Jensen.

Klubber og godt vejr trækker gæster

Er det så ikke bare det gode vejr, der står bag jeres succes? 

- Nej, for der kommer også en del gæster, selvom solen ikke skinner. Ude i området har vi alle de her bygninger, hvor klubberne holder til. Der er blandt andet vinterbaderklubben, kajakklubben og dykkerklubben, så hele området bliver godt brugt, hele året rundt. Også selvom solen ikke skinner, siger bademesteren.

Med op imod 9.000 gæster pr dag har livredderne meget at se til, men der meldes heldigvis om god opførsel blandt gæsterne. 

- De er rigtig gode til at passe på hinanden. Vi har haft en del episoder, hvor vi har skulle kalde dem op af vandet, men folk er gode til at hjælpe og passe på hinanden, så det er super skønt, siger Cecilie Meinert Pedersen, der er livredder ved Vestre Fjordpark.

Flotte omgivelser trækker besøgende

Friluftsbadet blev genåbnet sidste år efter en større renovering, og det har gjort parken meget mere attraktiv, fortæller flere badegæster til TV2 Nord. 

- Jeg har været en del mere hernede, end jeg var sidste år. Sidste år var jeg her stortset ikke. Det er blevet rigtig fint, efter de har bygget om hernede, siger Patrick Christiansen. 

- Jeg synes, det er kanongodt. Det er fede nye bygninger og især det her med udspringet har vi haft meget glæde af, siger Claus Bech Christensen

Vestre Fjordpark regner med snart at plante græs flere steder i området, så det bliver grønnere og pænere at kigge på. 

Aalborg har haft et friluftsbad i mere end 70 år, men det har aldrig været så populært som nu. Siden Vestre Fjordpark åbnede sidste år med nye faciliteter har det været en ren publikumsmagnet.

Seneste nyt

fra Nordjylland