Vestre Fjordpark indviet: Nu kan du igen springe fra 10-meteren

02:18

Video: Tommy Hald

Foto: Tommy Hald

1 af 2

Det nyrenoverede friluftsbad i Aalborg blev i dag genåbnet, efter en renovering der har taget 2 år og kostet næsten 73 millioner kroner.

Håndværkerne havde knapt forladt Vestre Fjordpark i Aalborgs VEstby før det nye anlæg, der har kostet næsten 73 millioner kroner, skulle indvies lørdag. De måtte dog forlade området, for at give plads til indvielsesfesten og borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der skulle forestå den officielle del af indvielsen.

- Det er fantastisk at stå her i dag i klar solskin og åbne Vestre Fjordpark, som er blevet revitaliseret på en hel unik og fantastisk måde, sagde borgmester Thomas Kastrup-Larsen til TV2 Nord.

Det gamle friluftsbad lukkede i efteråret 2015. Siden er det blevet renoveret fra A til Z og udvidet så der udover svømning, nu også kan sejles i kano og kajak, windsurfes og vinterbades i det 165.000 kvadratmeter store anlæg.

Se her, hvordan det gik, da det store bassin i Vestre Fjordpark, endelig blev fyldt.

Den samlede pris for renoveringen løber op i knap 73 millioner kroner, men så mange penge har kommunen dog ikke skulle finde i egen lomme, da de stod overfor renoveringen.

- Det var jo nedslidt, og vi kunne godt tænke os at få skabt et rigtig godt rekreativt område herude. Vi var så i den heldige situation, at DGI's landsstævne skulle komme til byen, så vi kunne få medfinansiering på 36 millioner kroner fra tre store fonde. Så på den måde har det været en win-win situation for hele Aalborg Kommune, fortæller borgmesteren.

Traditionen tro var det Peter Emanuelsen som indviede det nye anlæg med et spring fra 10 meter vippen. På samme måde, som han hvert forår i 25 år åbnede det gamle friluftsbad.

- Det var koldt, ligesom det plejer at være, sagde Peter Emanuelsen til TV2 Nord efter springet.

Peters spring blev kort tid efter blev fulgt op af borgmester Thomas Kastrup-Larsen, som sprang i bassinet fra 5-meter vippen.

Fakta om Vestre Fjordpark

  • Vestre Fjordpark er samlet på 165.000 kvadratmeter. Det svarer til 23 fodboldbaner.
  • Der er 15.500 kvadratmeter med vand i Vestre Fjordpark. Det svarer til 40 bassiner i svømmehallen.
  • Vandmængden er på 20.000 kubikmeter. Det svarer til 514 gennemsnitsdanskeres vandforbrug på et år.
  • Der er brugt 23 kilometer terrassebrædder i Vestre Fjordpark. Det er alt sammen FSC-mærket og dermed bæredygtigt.
  • Der plantes cirka 11.000 træer og buske i Vestre Fjordpark.

Flere nyheder fra TV2 Nord