Efter naturbrande: Veterantog risikerer kørselsforbud

Det gamle veterantog Limfjorden risikerer at få kørselsforbud resten af sommeren. Det er i hvert fald anbefalingen fra Nordjyllands Politi, efter toget onsdag eftermiddag var skyld i en stribe naturbrande.

Toget kører i sommeren onsdag og søndag i området omkring Aalborg, men det er nu usikkert, hvorvidt toget får lov at fortsætte med at fragte turister rundt for at give dem en oplevelse med det gamle tog.

- Vores anbefaling er, at veterantoget nu får kørselsforbud, indtil vi får noget nedbør, da toget afgiver voldsom varme, siger Klaus Rogilt, indsatsleder fra Nordjyllands Politi.

Toget, Limfjorden, var årsag til en stribe brande over en strækning på tre til fire kilometer. Det var en hurtig indsats, der sikrede, at alle brande hurtigt blev slukket. 

Se billederne fra slukningen 

Det er en række frivillige, der står bag veterantoget, og Mike Lynge Stefansen, der er næstformand i foreningen, forklarer, at årsagen til brandene, formentlig skal findes i, at den askekasse, der samler afbrændt kul, ikke i tilstrækkeligt omfang er blevet vandet. Det er så blevet både tør og overfyldt.

- Det er ellers noget, vi er meget striks omkring at gøre. Men der er nok ikke kommet nok vand på, og så er nogle af gløderne spruinget ud fra askekassen og ud på den knastørre jord, fortæller Mike Lynge Stefansen.

Han og de øvrige fra Limfjorden er kede af det skete og vil i løbet af onsdagen gennemgå, hvad der måtte være gået galt. 

Efter planen skulle toget kører igen den 24., 28., 31. juli, ligesom der er planlagt fem ture i august, men det er altså nu usikkert, hvornår det kommer ud at køre igen.


Seneste nyt

fra Nordjylland