Vi får masser af sol i oktobers sidste uge

Oktober giver næsten sommerfornemmelser og sol. Solen skinner igen resten af ugen. Kun onsdag giver lidt regn.

Solen har allerede skinnet mere end sædvanligt i oktober, og det kommer den også til resten af ugen med undtagelse af onsdag.

- Det bliver en flot uge med rigtig megen sol. Det eneste mørke punkt er onsdag, hvor en front skal passere Danmark. Det giver både skyer og regn, siger TV2's vejrvært Jens Ringgård Christiansen.

Tirsdag bliver det tørt med en del sol og temperaturer helt op på mellem 10 og 12 grader. Ved kysterne blæser det oktoberagtigt, og her er det køligere, end man først tror, når man kikker ud på solen gennem vinduerne.

- Onsdag er det mørke punkt i de næste fem til syv dage. Det bliver blæsende, skyet med regn af og til, og det er meget lidt, vi får set til solen, siger Jens Ringgård Christiansen.

Torsdag fortsætter det flotte vejr, mens der kommer lidt regn og skyer først på fredagen. Det klarer dog op i løbet af dagen, og solen kommer igen. Det ser ud til, at også weekenden bliver flot.

- Det er bare med at komme ud og nyde det gode vejr. I skoven har træerne smidt flere af bladene og står nu i smukke farver, siger Jens Ringgård Christiansen.

Nætterne holder sig over frysepunktet med temperaturer mellem to og otte grader.

Oktober fik en meget varm start og satte med 26,5 grader ny varmerekord for måneden. Denne varme oktoberdag satte to rekorder. Den anden rekord var, da termometernålen nåede 25 grader, der er definitionen på en sommerdag.

Det er første gang, at man har registreret en sommerdag i oktober, siden meteorologerne begyndte at registrere temperaturerne i 1891.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland