Sygdomsramt familie håber på bedre forhold: - Vi håber det bedste for andre familier

Et spritnyt Familiehus kan snart være en realitet i Nordjylland. Det er i hvert fald drømmen for Aalborg Universitetshospital, og det vil være guld værd for sygdomsramte familier med børn, lyder det fra en familie fra Hjørring, der selv har været alvorlige sygdomme igennem.

En tur i Fårup Sommerland har for Vicky Bach Nielsen og hendes familie ikke altid været en mulighed.

For et år siden boede hun sammen med sin mand og deres fire børn på Familiehuset ved Skejby Sygehus, da deres datter Tilly skulle behandles for kræft.

- Vi havde ikke kunnet være sammen og holde sammen som familie, hvis ikke vi havde haft muligheden for at bo i Skejby, siger Vicky Bach Nielsen, der sammen med familien bor i Hjørring.

Et Familiehus er et tilbud til familier med et alvorligt sygt barn, der skal indlægges i lang tid og gennem en længere periode. 

I Familiehuset kan familien bo ved siden af sygehuset i en lille lejlighed for sig selv. Sådan et tilbud er endnu ikke kommet til Nordjylland. Det nærmeste Familiehus ligger nemlig i netop Skejby ved Aarhus. Men det vil man nu have lavet om på hos Aalborg Universitetshospital.

Du kan læse mere om Vicky Bach Nielsens families kamp med sygdom her.

Familiehus på vej til Nordjylland

Aalborg Universitetshospital har netop sendt en ansøgning om et forprojekt til et nyt familiehus i forbindelse med det nye universitetshospital afsted til TrygFonden.

- Vi har en drøm om at lave det endnu bedre for de nordjyske familier. Det er jo tit, at de står i en presset situation, når vi har med dem at gøre. Det vil vi gerne hjælpe dem med, siger klinikchef på Aalborg Universitetshospital, Brian Brøndum Møller.

- Vi har snakket med nogle af dem, som er vores egne patienter, der har været nede i Aarhus, og de siger: ”Hvorfor har vi ikke sådan noget heroppe”, siger Brian Brøndum Møller.

Politisk opbakning

Undervejs i tilblivelsen af projekt har der siddet en politiskfølgergruppe, med blandt andre Regionsrådsformand Ulla Astman (S), med ved bordet, som ser positivt på den plan Aalborg Universitetshospital har lagt for familiehuset.

- Vi kan ikke rende rundt med en drøm alene nogen af os. Den her politiske opbakning, der har været nu, den er enormt vigtig. Det gør, at der er stor sandsynlighed for det. Vi tror på det, siger Brian Brøndum Møller.

For Vicky Bach Nielsen og hendes familie har Familiehuset i Skejby været guld værd. Derfor håber de også, at familiehuset i Aalborg bliver en realitet.

- Det håber jeg bestemt, at der kan blive for de nordjyske familier. Det har i hvert fald gjort en forskel for os, siger Vicky Bach Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland