Vi har Danmarks stærkeste nyhedsmaskine - men vi har slet ikke startet den endnu

TV 2 og TV 2-regionerne har igangsat to forsøgsprojekter for at styrke både TV 2s og regionernes journalistiske dækning fra hele landet - til gavn for seere og brugere.

Gode tv-nyhedshistorier fra hele landet fortjener bedre end alene at blive præsenteret på TV 2-regionernes sendeflader. Ud fra en publicistisk tankegang bør flere af disse nyheder ud til et landsdækkende publikum hos f.eks. TV 2 Nyhederne og TV 2 NEWS og skabe debat og eftertanke.

Det er kongstanken bag to pilotprojekter for styrket samarbejde mellem TV 2 og TV 2-regionerne, der blev indledt tidligere på foråret, og som løber frem til 1. maj. Initiativtagerne til det øgede samarbejde er TV2 Nord, TV SYD og TV 2/FYN, og herudover er TV 2/BORNHOLM engageret i et af pilotprojekterne.

 Vi har tilsammen landets største og stærkeste nyhedsmaskine, men vi har slet ikke startet den endnu

- De første erfaringer er rigtigt gode og viser, at vi kan få endnu mere ud af samarbejdet mellem TV 2 og TV 2-regionerne, end vi har fået tidligere. Vi har tilsammen landets største og stærkeste nyhedsmaskine, men vi har slet ikke startet den endnu. Tilsammen har TV 2 og TV 2-regionerne flere end 80 tv-hold på vejene hver dag, og det skal vi blive meget bedre til at udnytte, siger administrerende direktør Mikael Justesen, TV2 Nord.

Regionalt nyhedscenter for TV 2 Nyhederne
Det er hans TV 2-region og hans medarbejdere i Nordjylland, som har løbet det ene af de to pilotprojekter i gang - nemlig det projekt, som har gjort TV2 Nord til TV 2 Nyhedernes regionale nyhedscenter i Nordjylland. I april udvides pilotprojektet, så også TV SYD bliver regionalt nyhedscenter i Syd- og Sønderjylland.

I mange år har der været en løbende leverance og udveksling af billeder og interviews mellem TV 2 Nyhederne og TV 2-regionerne. I dette igangværende pilotprojekt leverer TV 2-regionen "hele pakken" til TV 2 - f.eks. færdige indslag, live-reportager og interviews (eller uplining af interviews) med hovedpersonerne i en sag. Dermed behøver TV 2s nyhedsredaktion slet ikke tage turen til f.eks. Nordjylland. 

TV2 Nords reportere leverer nu fast indhold til TV2s nyhedsflade.
TV2 Nords reportere leverer nu fast indhold til TV2s nyhedsflade.
Foto: TV2 Nord

Forud for projektet er gået udveksling og uddannelse af medarbejdere, så reportere fra f.eks. TV2 Nord har arbejdet en periode på Kvægtorvet. Her er medarbejderne indgået i den daglige vagtplan, har sparret med TV 2 Nyhedernes redaktører og dermed lært, hvordan indslag i TV 2 Nyhederne "skæres" anderledes end hos TV 2-regionen.

Der er også fokus på udveksling, der kan inspirere TV2 Nords fotografer, redaktører og producere, og samtidig er det målet, at både TV 2 Nyhedernes og TV 2-regionernes folk skal lære hinandens arbejdsflow at kende.

- Det har været en af forudsætningerne i dette pilotprojekt, at vi på TV 2 kunne være sikre på leverancer og kvalitet fra de involverede TV 2-regioner. Den garanti har vi fået, og jeg synes, det ser lovende ud. Vi kan se et uudnyttet potentiale, som kan aktiveres. Ud over det øgede kendskab til hinandens arbejdsopgaver er de personlige relationer og den øgede respekt for kollegerne meget vigtige brikker i dette projekt, siger chefredaktør Jacob Kwon, TV 2 Nyhederne.

"Vi er vokset ti centimeter"
Samtidig med at TV 2 Nyhederne og TV 2 NEWS har fået flere gode tv-indslag og live-rapporter fra Nordjylland, har pilotprojektet haft meget positive effekter hos TV2 Nord.

Når vi møder på job, ved vi aldrig, om vi ender dagen i TV 2 Nyhederne. Det er sundt, og det giver os et ekstra gear

- Både de medarbejdere, som har været på Kvægtorvet og er vendt begejstret hjem, og vi andre er vokset ti centimeter. Man bliver stolt i roen, når det er vores folk, som står i tv-billedet hos TV 2 Nyhederne og fortæller om dagens store historie i Nordjylland, siger Mikael Justesen og fortsætter:

- Når vi møder på job, ved vi aldrig, om vi ender dagen i TV 2 Nyhederne. Det er sundt, og det giver os et ekstra gear. Og set ud fra en journalistisk og publicistisk tankegang er det helt rigtigt, at vi breder gode regionale nyhedshistorier længere ud.

I den første del af projektet har TV2 Nord sagt 'ja' hver eneste gang, TV 2 Nyhederne eller TV 2 NEWS har bedt om assistance.

- Det har selvfølgelig i perioder kostet mange kræfter. Hvor mange - det opgør vi, når forsøget har kørt i længere tid. Og I samme periode har TV 2 Nyhederne og NEWS også sagt 'ja' til os, hver gang vi har spurgt efter særlige billeder eller interviews med TV 2s business-eksperter, politiske analytikere og andre eksperter. Det har været med til at styrke TV2 Nords udsendelser, fastslår Mikael Justesen.

Digitalt samarbejde giver flere nyheder og større trafik
Det andet pilotprojekt mellem TV 2 og TV 2-regionerne handler om udveksling af digitalt indhold - artikler, billeder og klip - mellem tv2.dk og de regionale nyhedssites hos TV2 Nord, TV SYD, TV 2/Fyn og TV 2/Bornholm.

Samarbejdet ligner efter den første periode en win win situation, der har givet flere regionale nyhedshistorier hos tv2.dk, og som samtidig har øget trafikken hos de pågældende TV 2-regioner.

- Vi har fået lidt flere unikke brugere, og de bliver længere hos os. En god nyhedshistorie giver brugerne lyst til at se mere eller gå i dybden med forhistorien, og det materiale finder de på tv2nord.dk, siger Mikael Justesen.

Det digitale samarbejde er udvidet til også at omfatte en øget dækning i de sene aftentimer og om natten. De fire involverede TV 2-regioner leverer nu en medarbejder, der hver aften og nat - i samarbejde med TV 2s digitale nyhedsvagt - leverer nyhedsdækning til regionernes websites.

- I dag ligger vores nyhedssider stille fra ved 23-tiden om aftenen og frem til næste morgen ved 6-tiden. Det er betryggende at vide, at vores brugere får den nødvendige dækning, når der sker nyhedsbegivenheder om natten og tidligt om morgenen, siger TV2 Nord-direktøren.


Seneste nyt

fra Nordjylland