Efterforskningsleder: Vi har godt styr på, hvad der skete op til drabet

Politiet har efterhånden fået klarlagt, hvad der skete i timerne op til drabet og partering af kvinde i Hadsund. Nu kigger man nærmere på den sigtedes fortid.

Et opsigtsvækkende drab og delvis partering af en 40-årig kvinde fra Viborg spredte rædsel og frygt i Hadsund 11. november, da byen vågnede op til den triste nyhed. 

En 28-årig mand fra lokalområdet er siden anholdt, sigtet og varetægtsfængslet i sagen, og politiet er optimistiske efter den første uges efterforskning. 

- Vi har fået klarlagt den anholdtes færden lørdag aften temmelig grundigt, og vi mener også, at vi er tæt på at have sammenstykket hændelsesforløbet op til drabet, fortæller efterforskningsleder Frank Olsen fra Nordjyllands Politi. 

Det kom i går frem, at integrationsminister Inger Støjberg er blandt dem, dem har afgivet vidneforklaring i sagen.

- I vores efterforskning har vi talt med mange, der har set eller talt med pågældende i timerne op til drabet. Ministeren er én af dem, men vi fået forklaringer fra adskillige - både mænd og kvinder - og der er ikke noget i efterforskningen, der indikerer, at han skulle have haft intentioner om at dræbe ministeren, siger Frank Olsen. 

Den 28-årige anholdte mand er ikke tidligere kendt af politiet, der heller ikke kender noget til mandens motiv for at dræbe og delvist partere den 40-årige kvinde fra Viborg. 

- Han har indtil nu ikke ønsket at udtale sig. Hverken i forbindelse med anholdelsen, i grundlovsforhøret eller siden. Men det kommer nok, når han er moden til det, lyder efterforskningslederens vurdering.

Manden er ikke blevet afhørt siden grundlovsforhøret, og lige nu bruger efterforskningen blandet andet tiden på at bore i mandens fortid. 

- Vi kender ham ikke i vores systemer for tidligere kriminalitet, så derfor er vi naturligvis interesserede i at finde ud af, hvad der er sket i hans liv i tiden op til drabet, så det borer vi i lige nu, siger Frank Olsen. 

Den 28-årige blev anholdt søndag den 11. november og blev umiddelbart efter varetægtsfængslet i fire uger.


Seneste nyt

fra Nordjylland