Båd sejler ind i cykelbro i Aalborg: - Vi hørte et voldsomt brag, og så lagde båden sig om på siden

Sejlbådens ældre kaptajn kom ikke noget til ved uheldet. Hans båd blev reddet væk fra broen med hjælp fra kvikke passagerer i en gummibåd.

En flok gående nordjyder fik sig tirsdag eftermiddag en ordentlig forskrækkelse, da de var på vej over gang- og cykelbroen vest for Limfjordsbroen i Aalborg.

Her var en sejlbåd kommet på afveje. Bedst, som de gående troede, at båden ville standse op og afvente grønt lys fra brovagten, bragede siden af båden ind i broen.

- Der lyder et voldsomt brag, og man kunne bare se, at båden kom flydende i en helt skæv retning. Jeg kunne se, at nu går det galt - og det gjorde det også. Båden vippede ned på siden og stod nærmest sidelæns, fortæller Anders Hestbek, der var et af vidnerne til uheldet.

quote Der lyder et voldsomt brag, og man kunne bare se, at båden kom flydende i en helt skæv retning. Jeg kunne se, at nu går det galt - og det gjorde det også. Båden vippede ned på siden og stod nærmest sidelæns.

Anders Hestbek, vidne

- Det vilde var, at den drejede rundt om sig selv, og strømmen fik godt fat i den. Båden blev banket ind i broen. Det var imponerende, den kunne holde til det, siger han vantro.

Da Anders Hestbek ikke umiddelbart kan få øje på kaptajnen - en ældre herre - frygter han, at han kan ligge bevidstløs på bunden - ude af syne. Anders handler resolut.

- Jeg råber til ham, om han er okay. Jeg råbte højere og højere, men der kom ikke nogen. Til sidst dukker kaptajnen så op. Han havde rodet med noget i bunden af båden og kunne ikke høre mig. Han havde haft motorstop og forsøgt at kalde efter hjælp på Lyngby Radio, som er Forsvarets radiofrekvens til nødmeldinger til havs.

Hjælpen var tæt på

Gang- og cykelbroen blev efterfølgende åbnet og lukket. Formentlig i et forsøg på at afdække situationen og hjælpe manden fri - gætter Anders Hestbek. 

Men det hjælper ikke.

Heldigvis kommer en hurtiggående gummibåd - en såkaldt RIB-båd - forbi. Føreren sejler hastigt sin båd fyldt med passagerer hen til broen for at hive sejlbåden fri.

- De trak den mod strømmen og baglæns ud - og så ind i havnen, fortæller Anders Hestbek, der roser den ældre kaptajn på sejlbåden for at være ved godt mod - situationen taget i betragtning.

Det har i skrivende stund ikke været muligt at komme i kontakt med kaptajnen.

Flere vidner så sejlbåden hamre ind i gang- og cykelbroen tirsdag eftermiddag. Foto: Anders Hestbek
Flere vidner så sejlbåden hamre ind i gang- og cykelbroen tirsdag eftermiddag. Foto: Anders Hestbek

 


Seneste nyt

fra Nordjylland