Buschauffører protesterer: Vi kan ikke nå på toilettet

I en undersøgelse blandt chaufførerne, lavet af fagforbundet 3F, svarer 74 procent, at de ikke kan holde deres pauser, fordi køreplanerne ikke passer til dagligdagen i trafikken.

Usammenhængende busplaner og manglende pauser.

Buschaufførerne hos Nordjyllands Trafikselskab var tirsdag på stikkerne til en synlighedsaktion på busstationen i Frederikshavn for at få politikerne i tale omkring problemer, de oplever som meget alvorlige i hverdagen.

Buschaufførerne har i månedsvis forsøgt at råbe politkerne og Nordjyllands Trafikselskab op for at få bedre tid til pauser i løbet af arbejdsdagen. 

- Jeg synes, det er alvorligt, fordi mange sidder og holder sig. De kan ikke komme på toilettet, og det bliver rent kaos, siger Torben Vestergaard Nielsen, talsmand for de nordjyske buschaffører.

Går det her også udover sikkerheden?

- Det gør det også. Chaufførerne sidder jo og bliver lidt stresset, fordi de skal sidde og holde sig til den næste tur - og det kan jo gå ud over trafiksikkerheden, siger Torben Vestergaard Nielsen.

Går udover passagersikkerheden

Hos de passagerer, som TV2 Nord møder, kan man godt mærke, at buschaufførerne er pressede og stressede.

- Helt bestemt. Nogle steder kommer de til at køre lidt for hurtigt, siger Christoffer Hvid.

- Nogle gange kører de simpelthen som gale, bremser helt vildt hårdt og drejer skarpt i svingene. Nogle gange så har jeg da været rigtigt bange for at køre, fordi man tænker: Åh, nej! Kommer vi til at vælte?, siger Rosa Pedersen.

Protesterne mod køreplanerne har stået på i månedsvis. Alligevel mener chaufførerne, at de kan samle passagerer op med god samvittighed. 

Når I siger, sikkerheden er på spil - har I så ikke et ansvar for at sige stop og lade være med at sætte jer bag rattet?

Jo, og vi tager den tid, det tager. Men så bliver vi forsinkede og det går jo udover passagererne. Vi vil have råbt politikerne op. De skal se, at der er et problem, så der kan blive justeret lidt, og alle får det godt, siger Torben Vestergaard Nielsen.   

Chaufførerne håber nu, at de ansvarlige politikere reagerer og starter dialog omkring chaufførernes arbejdsforhold. 


Seneste nyt

fra Nordjylland