Aalborg Universitet fyrer 107: - Vi skal minimere konsekvenserne for uddannelserne

Foto: Lasse Dieckmann

00:38

I år skal Aalborg Universitet spare 67 millioner kroner. Besparelserne betyder blandt andet at universitetet netop har afskedige 107 medarbejdere. Besparelsen rammer alle fakulteter og alle typer ansatte.

1 af 2

På grund af besparelser på 67 millioner kroner har Aalborg Universitet sagt farvel til 107 medarbejdere.

I 2019 skal Aalborg Universitet spare 67 millioner kroner. Det betyder, at der skal skæres ind til benet flere steder. Det har blandt andet betydet, at man i begyndelsen af 2019 har været nødt til at afskedige 107 medarbejdere. 

Læs også Besparelser på AAU: 1000 studerende flyttes

- Vi har jo en besparelse som gælder alle fakulteter og alle typer ansatte. Det gælder både det videnskabelige personale, som både forsker og underviser, og det gælder det administrative personale og servicepersonale. Så vi har været rundt alle steder og vurderet i den her ulykkelige situation, hvem vi bedst kan undvære, fortæller rektor ved Aalborg Universitet, Per Michael Johansen, til TV2 Nord. 

De mange fyringer kommer til at få konsekvenser for de studerende. Tidligere har vi fortalt at 1.000 jurastuderende skal flytte lokaler, fordi lejemålet for deres bygninger bliver opsagt. Nu får besparelserne også konsekvenser for kvaliteten af uddannelsen.   

Læs også Krav fra regeringen: Aalborg Universitet lukker syv uddannelser

- Det er klart, at givet den besparelse der er nu, så er vi nødt til at optimere alle de steder, vi kan, således at de konsekvenser, der bliver direkte for uddannelserne og forskningen bliver så få og små som muligt, fortæller Per Michael Johansen. 

Der er i alt ansat 3.400 medarbejdere på Aalborg Universitet. De 107 fyrede udgør derfor kun 3 procent af den samlede arbejdsstyrke. 

- Så kan man diskutere om tre procent er lidt eller meget, og jeg synes, det er meget. Men det er nødvendigt i den givne situation, fortæller Per Michael Johansen. 

00:38 Luk video

 

Forsiden lige nu