Næstekærlighed: Vibeke byder hjemløse indenfor i sit hjem

Ingen skal fryse i denne kolde tid, mener Vibeke Schellerup Reese fra Gandrup. Derfor inviterer hun folk, der mangler et sted at være eller sove til at benytte hendes træningshal.

Hallen er på 240 kvadratmeter og ligger ved siden af Vibeke Schellerup Reeses bolig ved Gandrup 22 kilometer nordøst for Aalborg. 

- Her kan de så lave kaffe og the og varme brød, siger Vibeke Schellerup Reese og peger på et lille the-køkken i det ene hjørne af hallen. I det andet hjørne er der to senge med dyner og puder.

quote Ingen skal fryse, og jeg kan ikke forstå, at man ikke skal dele det, som man har.

Vibeke Schellerup Reese, Gandrup

- Her kan de kravle under dynen. Der har været en i nat, og kaffemaskinen var lun her til morgen, fortæller hun.

Hvem og hvor mange, som kommer forbi Vibeke Schellerup Reeses åbne dør, ved hun ikke, for hvis folk ikke henvender sig til hende, så får de lov til at være i fred og ro.

Hun åbnede første gang sin træningshal for hjemløse sidste vinter. Her mener hun, at tre-fire boede i hallen i kortere eller længere tid.

- Ingen skal fryse, og jeg kan ikke forstå, at man ikke skal dele det, som man har, siger hun. 

Næstekærligheden gik viralt

På Facebook er Vibeke Schellerup Reese blevet et såkaldt viralt hit. For to dage siden lavede hun et opslag, hvor hun skrev, at hendes dør var åben, hvis nogen havde behov for et sted at opholde sig. 

- Det er helt vildt så mange, der har reageret og skrevet søde beskeder, siger hun.

Opslaget er på to dage delt 10.500 gange og har fået mere end 12.000 likes og 2.500 kommentarer. Det vurderes, at det er nået ud til flere hundrede tusinde brugere på Fascebook, og flere har tilbudt at hjælpe med forskellige ting.

- Jeg har været heldig, at der en som har tilbudt at komme med noget bageværk. Hun kommer i næste uge. Der er også nogle, som vil komme med dyner og puder, siger Vibeke Schellerup Reese.

Træningshallen, som bruges til hundetræning, er på 240 kvadratmeter. Her er plads til otte-ni personer ad gangen. 
Vibeke Schellerup Reese erkender, at mange hjemløse måske ikke vil tage turen til Gandrup, som ligger 22 kilometer fra Aalborg. 

- Dem, som kommer, er meget velkomne. Jeg vil gerne købe eller leje en hal i Nørresundby, men det her, er det, som jeg har økonomi til, siger hun. 


Seneste nyt

fra Nordjylland