Vibeke Haaning stopper i politik

Venstres borgmesterkandidat i Hjørring har valgt at stoppe i politik for at hellige sig sit plejefirma Blæksprutten.

Det er bare et halvt år siden, at Venstres Vibeke Hanning slog partifællen Henrik Jørgensen i kampen om at blive partiets borgmesterkandidat i Hjørring Kommune. Men nu siger borgmesterkandidaten farvel til politik, hvor hun stopper til nytår, og dermed trækker hun sig altså også som Venstres spidskandidat til kommunalvalget, der finder sted 21. november.

I stedet vil hun hellige sig arbejdet i sin plejevirksomhed Blæksprutten, hvor hun ellers har droslet ned i løbet af det seneste år for at fokusere på kommunalpolitikken. Men det har vist sig sværere end ventet at overdrage ledelsesopgaverne i Blæksprutten, og derfor er kommunalpolitikken blevet valgt fra, idet Vibeke Haaning ikke genopstiller til byrådet.

- Både Venstre og Blæksprutten er mine hjertebørn og betyder så meget for mig, men at passe begge dele samtidigt er uholdbart og det har jeg valgt at tage konsekvensen af, så jeg fremover kun fokuserer på én af tingene. Alt andet vil være forkert, for det er min klare holdning, at man skal gøre sit arbejde ordentligt og kunne stå ved sin egen indsats, siger Vibeke Haaning.

Vibeke Haaning vandt i august titlen som Venstres borgmesterkandidat over Henrik Jørgensen. Venstre skal nu, på et nyt opstillingsmøde have fundet en ny borgmesterkandidat og Henrik Jørgensen, der lige nu er på ferie i Spanien, melder sig allerede nu på banen til at overtage posten.


Seneste nyt

fra Nordjylland