Nordjysk ildsjæl: Vibeke hjælper lokale i Tanzania

Vibeke Larsen fra Aalborg bytter to gange om året lejligheden i Aalborg ud med et hus i Tanzania, hvor hun hjælper lokale som formand for foreningen Tanzibarn.

Når Vibeke Larsen har ferie fra sit job som hjemmesygeplejerske, er det hverken hjemlig hygge eller charterferier, der lokker. I stedet sætter hun kursen mod Tanzania for at hjælpe de lokale.

Sådan har det været, siden hun sammen med sin mand besteg Kilimanjaro og faldt pladask for landet og befolkningen.

- Det er al tiden og pengene værd, siger Vibeke Larsen.

To gange om året besøger hun Tanzania. Med i kufferten har hun tøj og legetøj, som bliver delt ud til familier i området. Blandt andet har hun samlet tøj ind fra Klarup Børnehave.

- Vi har så mange ting i Danmark, som vi har for meget af. Der er stor forskel på, hvordan folk lever i Danmark og Afrika, siger Vibeke Larsen.

Familierne, der får tøjet, ejer næsten ingenting og har ikke altid strøm eller rindende vand i huset.
Familierne, der får tøjet, ejer næsten ingenting og har ikke altid strøm eller rindende vand i huset.
Foto: Stine Uldbjerg Hansen og Anna Thyrri

Udover at støtte som privatperson, er Vibeke Larsen formand for foreningen Tanzibarn, som driver projekter i Tanzania. Blandt andet har foreningen siden år 2000 støttet omkring 40 lokale udsatte børn fra Usa River med mad, skolegang og et sted at bo.

Foreningen støtter også en gruppe kvinder, der laver sæbe, som de sælger.

- Målet er at give dem nogle skills, så de kan fortsætte, når projektet er ovre.

quote Målet er at give dem nogle skills, så de kan fortsætte, når projektet er ovre

Vibeke Larsen

I Tanzania er mange unge arbejdsløse. For at hjælpe de unge ud på arbejdsmarkedet, støtter Tanzibarn en cafe, hvor de frivilligt kan komme og oparbejde færdigheder, som skal klæde dem på til arbejdslivet.

De mange unge uden arbejde gør indtryk på Vibeke Larsen.

- Man bliver lidt ked af det. Det skal jo ikke være sådan. De unge mennesker skal ud og bestille noget og have et arbejde og starte familie. Det giver ikke mening, at der er så stor ungdomsarbejdsløshed. Det er svært, og det er det, vi også arbejder med, siger hun.

Se programmet ”Nordjysk Ildsjæl i Tanzania” om Vibeke Larsen her:

 

Seneste nyt

fra Nordjylland