Viceborgmester om arbejdsmiljøsag: - Det må ikke ske igen

Viceborgmester Allan Busk vil have sagen, der førte til en leders afgang i Rebild Kommunes sundhedscenter, undersøgt til bunds.

De seneste uger har en sag om dårligt psykisk arbejdsmiljø i sundhedscenteret i Rebild Kommune fyldt meget på TV2 Nord. 16 tidligere medarbejdere i sundhedscenteret har fortalt om en arbejdsplads præget af mobning, trusler og frygt, og torsdag valgte chefen for Center for Sundhed at fratræde sin stilling.

- Jeg er faktisk rigtig ked af det her. Det er jo ikke en sag, hvor jeg render rundt med armene over hovedet med det, det er resulteret i. Jeg synes faktisk, det er synd for den leder, at det er endt, som det er endt. Derfor er vi nødt til at kigge bagud for at sikre, at der aldrig er en leder, der kommer i en lignende situation, siger viceborgmester Allan Busk (Den Sociale Fællesliste).

Den nu tidligere leder af sundhedscenteret siger i en pressemeddelelse, som er udsendt af hendes fagforening HK Nordjylland, at hun er blevet udsat for en personlig hetz i offentligheden fra politikere i Rebild Byråd uden at have haft mulighed for at kunne tage til genmæle på grund af tavshedspligten.

Allan Busk forstår godt, at lederen har følt sig hængt ud, men mener ikke, at de tidligere ansatte i sundhedscenteret havde andre muligheder end at fortælle deres historie i medierne.

- Der skulle have været taget hånd om det her for mange år siden. Det skulle aldrig have fået lov at komme så vidt, at vi skulle stå at råbe og skrige af hinanden i pressen, men der har jo ikke været andre muligheder, siger Allan Busk.

Byrådspolitikerne i Rebild Kommune mødtes torsdag aften til et ekstraordinært orienteringsmøde. Efterfølgende var der møde i økonomiudvalget, hvor det blev lagt frem, at der torsdag var indgået en fratrædelsesaftale med lederen af Center for Sundhed.

I redegørelsen, som er blevet udarbejdet i sagen, bliver der lagt vægt på, at direktionen i kommunen fremover skal følge udviklingen i det psykiske arbejdsmiljø i sundhedscenteret tæt.

- Vi er nødt til at få undersøgt, hvordan det kunne komme så vidt, at der kunne ske så mange ting, uden at den øverste ledelse har været vidende omkring det. Det må ikke ske igen, siger Allan Busk. 

 

Seneste nyt

fra Nordjylland