Videnscenter for en af Danmarks helt store malere

Et videnscenter for én af det 20. århundredes helt store danske malere Niels Larsen Stevns ser dagens lys på Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring

Med det nye videnscenter løftes det statsanerkendte kunstmuseum i Hjørring op i en anden liga - både indholdsmæssigt og arkitektonisk. Niels Larsen Stevns er blandt de betydeligste kunstnere i det 20. århundredes danske kunst.

Samtidig har museet fået en ny 300 kvadratmeter stor tilbygning, udført af C. F. Møllers tegnestue, og som noget ganske enestående, er Vendsyssel Kunstmuseum indrettet udelukkende med Poul Kjærholm møbler. Man kan således se et stort udvalg af hans produktion rundt omkring i udstillingslokalerne mens man nyder arkitekturen og de mange Stevns værker.

Museets samling af Stevns værker er vokset betragtelig indenfor en kort årrække. Projektet har nydt opbakning fra privatsamlere, fra Kulturarvsstyrelsen og fra museumskolleger rundt om i landet. En opbakning, der har udmøntet sig i en række aftaler om længerevarende udlån af Stevns værker til Vendsyssel Kunstmuseum.


Seneste nyt

fra Nordjylland