VIDEO: Aalborg Zoo får sjælden tiger

Den sibiriske tiger i Aalborg Zoo bliver nu skiftet ud med en langt mere sjælden tiger - sumatratigeren, som kun lever frit ét sted i verden.

Aalborg Zoo har i dag fået ny tiger. Den 12 år gamle sibiriske tiger skal nemlig byttes ud med en jævnaldrende, men mere sjælden, sumatratiger. Den har sit navn netop fordi den kun lever frit på den indonesiske ø Sumatra.

- Den sibiriske tiger er sådan set velrepræsenteret indenfor avlen, så vi har besluttet os for at tage sumatratigeren her, i og med den er mere truet.

Den mere truede sumatratiger vejer kun omkring det halve af den sibiriske tiger, og den spiser altså også en del mindre.

,- I forhold til sådan en sibirisk hantiger, som cirka skal have 12-13 kilo per fodring, så skal en sumatrahantiger kun have 7-8 kilo per fodring. Men vi har ikke været ved at regne på, hvor meget mad vi sparer, det er ikke derfor vi har skiftet dem ud, siger.

Den nye sumatratiger kommer fra Heidelberg Zoo i Tyskland, og hedder Kim. Det anslås at der kun lever mellem 400 og 500 sumatratigre frit.

Se den nye tiger i indslaget herover.


Seneste nyt

fra Nordjylland