Video: Challengerfly finder mere narko

Det danske Challenger-overvågningsfly, som denne seneste måned har fløjet over Middelhavet, fandt fredag endnu en båd med narkotika.

I løbet af en lang mission assisterede de politi på vand og på land for at standse transporten. Besætningen havde forud for mission fået et tip om at en speedbåd med fire kraftige motorer kunne være i området og være interessant. Det viste sig at blive starten på en marathon-mission, skriver forsvaret.dk.

- Vi endte med at være i luften i næsten 11 timer. Det var en lang dag, men det er voldsomt tilfredsstillende at have været med til at standse noget af narkotikatrafikken til Europa, siger piloten på flyet, der også er chef for det danske bidrag.

Da de fandt den store hurtigtgående båd med fire påhængsmotorer, var den på vej mod Grækenland og Albanien. Flyet meldte deres opdagelse til hovedkvarteret i Rom og lagde sig derefter i tilpas afstand og skyggede smuglerbåden i flere timer.

- Da smuglerbåden blev mødt af en græsk patruljebåd smed de deres pakker over bord og stak af mod øst. På dette tidspunkt havde vi ikke meget brændstof tilbage og kaldte efter assistance. Vi blev afløst af et patruljefly fra Letland, og mens de holdt øje med båden, fløj vi til Grækenland og tankede. Derefter vendte vi tilbage og overtog vagten igen, siger piloten til forsvaret.dk. 

Se Forsvarets egen video af episoden:

Mens det danske fly skyggede den flygtende motorbåd begyndte det at blive mørkt. Motorbåden var ikke blevet standset af den græske patruljebåd og var nu i albansk farvand.

- Vi fulgte dem med vores varmefølsomme kamera på flyet og kunne se de tre ombordværende sejle motorbåden mod klipperne på den albanske kyst og fortsætte til fods. På trods af at det var blevet helt mørkt var det ikke svært at følge dem, og vi holdt os over vandet og fulgte dem indtil politiet på kysten var på stedet, siger piloten. 

Da politiet på land var ved forbryderne vendte flyet tilbage til Catania Lufthavn på Sicilien. Besætningsmedlemmerne var trætte men tilfredse efter en meget lang dag i luften. Da lasten var blevet samlet op, blev det konstateret, at der var tale om en last på knap tre tons hash.

Forrige søndag fandt flyet en båd, der var lastet med et halvt ton hash.


Seneste nyt

fra Nordjylland