VIDEO: Datter holdt fanget i anneks

Det var i dette anneks, at datteren blev holdt fanget. Foto: Ib William Christensen

Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Fredag fortsatte moderen i Serritslevsagen sin vidneforklaring. De ubehagelige detaljer hober sig op. [b]OPDATERET 12.53[/b]

SE VIDEO AF ANNEKSET

Da den 37-årige kvinde, der er mor til de ni børn i Serritslevsagen, fortsatte sin vidneforklaring ved retten i Hjørring.

Fredag kunne hun fortælle, at sagens hovedperson, den nu 21-årige pige, under familiens tid i Brønderslev var hensat til et anneks der hørte til familiens hus. Ifølge moderen var der betongulv i annekset og vinduet var blændet af. Der var hverken varme, vand eller lys i annekset, det eneste der var, var en madras på gulvet og et skab.
Moderen forklarede, at det var den nu 41-årige far, der beordrede, at den unge pige skulle lukkes inde i annekset.

Fredag blev det også slået fast, at moderen kendte til det seksuelle forhold mellem far og datter. Da familien boede på Lolland, var moderen en nat kommet ned i husets stue, hvor hun fandt faderen og pigen på en madras på gulvet. Ifølge moderen, skulle faderen have ligget med hovedet mellem den unge piges ben. Moderen havde dengang spurgt faderen, hvad der foregik, men han nægtede alt.
I retten fredag, var udmeldingen fra moderen ikke til at tage fejl af;

- Jeg så, hvad jeg så. Sagde hun.

TV2/Nords reporter på stedet, Lisbet Christensen fortæller, at moderen fredag virkede mindre tøvende i sin forklaring, end hun havde gjort torsdag.

Moderen blev konfronteret med adskillige anklagepunkter. Moderen erkendte, at pigen var blevet sat til at tømme både en brønd og et toilet med menneskeafføring. Moderen kendte ikke noget til, at pigen skulle have slikket hundelort op fra gulvte, men fortalte, at pigen havde spist hestepære, fordi hun troede, at faderene havde beordret hende til det. 

Den nu 37-årige mor, fortæller, at pigen også blev jagtet og slået med et kosteskaft af en af hendes søskende, men at hun aldrig havde set nogle af de otte søskende tisse på pigen, hvilket en af pigen havde fortalt.

I flere perioder var familien uden vand i huset, så moderen måtte købe vand til den. Hun kan dog ikke forstå de indberetninger, som blandt anden er kommet fra Serritslev Skole, og som gik ud, at børnene lugtede og var ussoignerede. Moderen hævdede, at børnene kom i bad hver anden dag.

Sagen fortsætter efter middag, hvor hvor både manden og kvindens forsvarer skal afhøre moderen. Senere på dagen skal faderen samt en ukendt privatperson fra Lolland vidne.

TV2/Nords reporter, Lisbet Christensen, følger fortsat dagen.

Flere nyheder fra TV2 Nord