Video: Kronprinsen hilste på frederikshavnerne

Tirsdag formiddag gik Kronprins Frederik i land i Frederikshavn, hvor han gav sig god tid til at hilse på de fremmødte på havnen.

Frederikshavn fylder 200 år, og der er da næsten ikke noget mere oplagt end at købstadsjubilæet bliver fejret på havnen af en ægte Frederik.

Det var præcis hvad der skete tirsdag formiddag, da Kronprins Frederik ankom i Kongeskibet Dannebrog, og trådte ud på kajen for at hilse på de mange frederikshavnere, der var mødt op på havnen.

Inden der blev holdt taler og leveret underholdning fra scenen, tog kronprinsen sig god tid til at give hånd og veksle et par ord med de fremmødte. En af de heldige var John Madsen, som havde fået en plads helt på første parket. Han var ikke så overrasket over, at han fik lov at give kronprinsen hånden.

- Når man ser ham i fjernsynet, er han altid meget folkelig, og det er så fint. Det forbavsede mig egentlig ikke, at han kom og hilste, siger han.

Fjerde klasse fra Strandby Skole var også nogle af dem, der havde fået en fin plads, helt i forreste række. Marvin Severinsen og Magnus Krøgh kom allertættest på, at Kronprins Frederik gav dem et royalt håndtryk.

- Han sagde hej til mig. Det var ret sejt, at jeg lige fik lov til at møde kronprinsen, siger Marvin Severinsen, som i øvrigt glædede sig over, at Frederikshavn kunne holde sin fødselsdag i perfekt solskinsvejr.

- Han kom over og gav hånden. Det var da fedt nok, at jeg lige fik hilst på ham, stemmer Magnus Krøgh i.

Kronprinsen virkede ivrig efter at få hilst på så mange som muligt, og han lænede sig flere gange langt ind over afspærringerne for at kunne nå dem, der stod i anden række.

Efter at have uddelt temmelig mange håndtryk, fulgte borgmester Birgit S. Hansen kronprinsen til scenen, hvor hun holdt sig fødselsdagstale. En tale, som hun indledte med en varm velkomst til dagens royale gæst.

- Deres kongelige højhed. Kære alle. Rigtig hjertelig velkommen. Tænk, i fredags havde vi besøg af Knud (stormen, red.), der kom med blæst og regn, ja nærmest orkan. I dag har vi besøg af Frederik, der kommer med sol, sagde borgmesteren, og det udløste naturligvis et smil fra kronprinsen.

Efter modtagelsen på havnen fortsatte Kronprins Frederik sit besøg til Pikkerbakken, hvor han skulle indvie det nye udsigtsplateau, som er byens fødselsdagsgave til Frederikshavn.

Klokken 19.30 kan du på TV2 Nord Salto se en fyldig dækning af det royale besøg og købstadsjubilæet, når vi sender direkte fra Frederikshavn.


Seneste nyt

fra Nordjylland