VIDEO: Mand kørt ned under taxablokade

Vognmand er anholdt efter at have påkørt blokadevagt under 3F-aktion fredag morgen. Se de dramatiske billeder.

Omkring 40 personer fra 3F Midtfjord var tidligt fredag morgen mødt op hos Farsø Taxi, hvor fagforenigen mener, at der er adskillige løn- og arbejdsmæssige forhold, der ikke er i orden.

Gennem længere tid har 3F forsøgt at få Farsø Taxa til at indgå overenskomster og få bragt forholdene i orden, men uden held, og derfor havde man fredag morgen stablet en blokade på benene.

Men det udviklede sig dramatisk, da ejeren af Farsø Taxi, Søren Nielsen, ville have sin taxa forbi blokaden. Han gassede op og ramte en af de fremmødte 3F'ere, som efterfølgende måtte transporteres til Aalborg Sygehus.

- Jeg er chokeret over, at det er kommet så vidt. Lige nu har jeg bare dårlig samvittighed over, at mine folk skal udsættes for sådan noget, siger næstformand i 3F Midtfjord, Alex Pedersen.

Vognmand Søren Nielsen blev taget med til afhøring hos politiet efter episoden, men inden underskrev han en foreløbig overenskomst med 3F. Senere skal der indgås en lokalaftale.

Vognmanden bliver ikke fremstillet i grundlovsforhør, men han vil blive sigtet efter straffelovens paragraf 252 for "af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed" som det hedder.

Han bliver samtidig sigtet for overtrædelse af færdelslovens paragraf 3, der handler om at "optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed, så at der ikke opstår fare eller forvoldes skade eller ulempe for andre."


Seneste nyt

fra Nordjylland