Video med surfende dinosaurus fra Klitmøller storhitter

Flere end 15 millioner har set en video, hvor SUP-verdensmesteren fra Klitmøller, Casper Steinfath, er klædt ud som en dinosaurus. 

Det er ikke et syn, man ser hver dag - eller bare en sjælden gang imellem for den sags skyld: En surfende dinosaurus på et foil-bræt ved Klitmøller.

Men ikke desto mindre er det en video med netop dét syn, der lige nu hitter på Youtube. Flere end 15 millioner har set videoen, siden den blev lagt op i starten af september, og også andre medier har grebet videoen og vist den verden over.

Det er den fire-dobbelte verdensmester i stand up paddling (SUP), Casper Steinfath, og hans faste fotograf, Nicklas Kold Nagel fra Roskilde, der står bag det virale hit.

 
 
Foto: John Carter

- Det startede bare som en sjov idé. Vi havde set, at andre havde lavet små film med en t-rex, der gør skøre ting. Ingen havde foil-surfet med dragten på før, så det gjorde vi, fortæller Casper Steinfath.

Han købte dragten på en hjemmeside i en fjern krog af internettet og tog sammen med nogle venner fra Cold Hawaii ud på vandet ud for Klitmøller. To timer senere var det virale hit i kassen.

Svære optagelser

Filmen er en af de mest sete videoer på Red Bulls Instagram-side nogensinde, og medier som Daily Mail i England, ESPN i USA og verdens største nyhedsbureau, Reuters, har vist videoen. Senest har LADbible, et af verdens største sociale medier for virale videoer med 40 millioner følgere, lagt videoen op, og på et døgn har flere end 1,3 millioner mennesker set den.

Det er kommet bag på både fotograf Nicklas Kold Nagel og surfer Casper Steinfath, at videoen har bredt sig uden for surferkredse. En video, der i øvrigt ikke var helt let at lave.

Optagelserne var ved at galt flere gange, for dragtens lille udkigshul duggede til, så Steinfath havde svært ved at se, hvor han surfede. Derudover var gummibåden med kameraet ved at blive slugt af en bølge, og kun med nød og næppe lykkedes det drengene at redde optagelserne.

- Det er i sig selv hårdt at foile, og med en tætsiddende, oppustet dinosaurusdragt i et ikke åndbart materiale blev det nærmest klaustrofobisk. Men det var en del af legen. Filmen eksploderede på de sociale medier midt under EM i Stand Up Paddling, hvor jeg skulle forsvare en guldmedalje. Mange syntes, at det måske var en useriøs optakt. Men jeg er af en anden overbevisning. For mig handler det om at lege, og jeg præsterer bedst, når jeg leger og har det sjovt, fortæller Casper Steinfath, der til EM vandt tre sølvmedaljer.  

Du kan se videoen her.


Seneste nyt

fra Nordjylland