Video om farligt affald hitter på Facebook

Hjørring Kommune har med en musikvideo sat gang i en ny kampagne om affaldsortering.

Batterier, lysstoffrør og kanyler er bare noget af det 'Madam Skrald' synger om i musikvideoen, der er delt over 63 gange på Facebook. 'Madam Skrald' og 'Restaffald' er to figurer, Hjørring Kommune har skabt, der er med til at sætte fokus på de røde miljøkasser, som er blevet leveret til alle husstande i kommunen. 

- Med videoen håber vi, at vi rammer bredere og også får fat i de unge, siger Anne Birgitte Gehrt, affaldsplanlægger i Hjørring Kommune.

Videoen om 'Sygt farligt affald' er det første udspil i kampagnen 'Farligt affald', der starter i uge 10. Og allerede nu, efter videoen blev offentligjort mandag, kan kommunen mærke en større interesse for de røde kasser.

- Der har allerede været henvendelser fra flere folk, der gerne vil have tilsendt en kasse, siger Anne Birgitte Gehrt fra Hjørring Kommune. 

Kampagnen er en opfølgning fra 2010, hvor kommunen også uddelte de røde miljøkasser. Her fik 1000 flere husstande fat i miljøkasserne. Men er du med i denne omgangs affaldssortering, deltager du også i en konkurrence, når første miljøkasse er afleveret:

- Man har mulighed for at vinde 5 biografbilletter med alt inkluderet, hvis man afleverer en kasse sammen med sit restaffald, fortæller Anne Birgitte Gehrt og fortsætter:

- Vi vil jo rigtig gerne have, at folk bliver bevidste om, at kasserne eksisterer, og hvad de kan gøre for at hjælpe miljøet , siger Anne Birgitte Gehrt, der er affaldsplanlægger i Hjørring Kommune. 

Når kampagnen officielt starter i uge 10 vil alle husstande også kunne få fat i en batteriboks og ydermere modtage information ind ad brevsprækken om affaldssorteringen i kommunen. 

 

 

 

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland