VIDEO: Reaktioner på maratonkamp

Høgene står med matchbold, efter Robin Bergmans afgørende scoring i det 103. spilminut.

Næsten fire timer efter kampstart kunne Frederikshavn White Hawks i aftes lade sig hylde som vindere af den femte finalekamp ved DM i ishockey. Finalemodstanderne fra SønderjyskeE bed flot fra sig, hvorfor der måtte tages hul på den tredje overtidsperiode, før kampen fik sin afgørelse.

- Jeg synes, at spillerne kæmpede rigtig, rigtig godt. Det var ikke en fantastisk kamp, især ikke i de to første perioder. Der var meget nerve i den her kamp, men vi ville vinde. Nu har vi matchbold, og vi kan vinde på søndag, siger Frederikshavn White Hawks' assistenttræner Mike Grey efter kampen.

- Det var de små ting, der blev afgørende. De havde to gange powerplay, hvor de kunne afgøre tingene. Men vi spiller en fantastisk boks, og de kom ikke til de store chancer. Vi stod hele tiden i skudlinjenog ofrede alt, siger Mike Grey.

Matchvinder Robin Bergman var ellers tæt på at koste sit hold dyrt, da han kun få sekunder tilbage af den ordinære spilletid blev vist ud, men SønderjyskE formåede ikke at udnytte fordelen, og svenske Bergman satte i stedet den afgørende scoring.

- Det var utrolig fedt. Jeg er meget lettet, for vi var ved at være trætte. Kampen var som de fleste andre kampe mod SønderjyskE utrolig tæt. Det har været tætte kampe hele vejen igennem, men jeg synes, at vi viser, at vi ville vinde mere, siger Robin Bergman efter kampen.

På søndag venter så den sjette finalekamp, hvor DM-guldet kan komme med hjem til Frederikshavn. Og selvom White Hawks vil have hjemmebanefordel i en eventuel syvende og afgørende finalekamp, er både assistenttræner Mike Grey og Robin Bergman opsatte på ikke at trække spændingen unødigt. De slår fast, at de vil gå efter sejren i Vojens, og selvom de spår, at det vil blive en tæt kamp, tror de på, at de kan vinde guldet med hjem.


Seneste nyt

fra Nordjylland