Video: Rundtur med tidligere indsat

Da Frederik Sørensen var 16 år gammel, blev han anbragt på en sikret institution på grund af vold og røveri. I dag gik han en tur med TV2/Nord i den nye lukkede ungdomsinstitution i Brønderslev.

Den har været udskældt og forhadt hos naboerne. Men nu er den her så - den sikrede institution for unge, som ligger i Brønderslev. TV2/Nord var blandt de heldige, som i dag fik et smugkig inden for bag institutionens høje hegn.

Til at gå med på en rundtur havde vi Frederik Sørensen på 18 år. Og han er selv ikke helt grøn, når det drejer sig om ophold på sikrede institutioner. Som blot 16-årig blev han nemlig anbragt på en sikret ungdomsinstitution på Nykøbing Sjælland, fordi han havde begået både vold og røveri.

Her to år senere er han blevet en del erfaringer rigere. Vi bad ham gå med os en tur rundt i den nye institution i Brønderslev, som er meget atypisk i forhold til mange andre institutioner. Den er nemlig placeret i et idyllisk skovområde lige i udkanten af Brønderslev.

På gåturen i institutionen reflekterede han over sine egne oplevelser og fortalte sin holdning til ungdomsinstitutionerne kontra arresterne.

Se Frederik Sørensens gåtur og hør, hvad han syntes om den nye institution i videoklippet herover.


Seneste nyt

fra Nordjylland