Vidne til flygtende pige skal forklare sig

Hvorfor der blev grebet ind så sent mod Brønderslev-familien kommer måske frem efter nye afhøringer onsdag.

Nye vidneafhøringer i Brønderslevsagen kan måske give et fingerpeg om, hvorfor der blev grebet ind så sent mod det ekstreme familieliv i huset i Serritslev, hvor børn og voksne levede i en svinesti præget af vold, misrøgt og sexmisbrug.
 
Familielivet er blevet udpenslet af de tiltalte selv - faren og moren til de mange børn samt børnene selv - de seneste uger.
 
De to forældre har gensidigt beskyldt hinanden for at have hovedansvaret for de uhyrlige forhold, familien levede under.
 
En person, der som den første mødte den 21-årige pige efter, hun en kold februardag var flygtet fra det nu berygtede og nedrivningsdømte hus i Serritslev, skal onsdag forklare sig i retten i Hjørring.
 
Pigen er biologisk datter til sagens hovedtiltalte, en 41-årig mand, der nægter sig skyldig i alle anklager. Det indkaldte vidne mødte den flygtende pige helt tilfældigt på en café for godt et år siden. Han skal forklare sig om det sælsomme møde, som var medvirkende til, at der blev grebet ind over for familien i Serritslev.
 
Senere onsdag skal blandt andet en socialrådgiver fra Brønderslev Kommune afhøres. Hun har besøgt nomadefamilien i perioden fra sommeren 2009, da familien flyttede til Nordjylland, og indtil sagen eksploderede i februar 2010 med straks-fjernelsen af de mange børn.
På vidnelisten er også piger, som har kendt den 21-årige datter, der først kom i kontakt med sin far i en alder af 17 år. Faren er tiltalt for at have udnyttet sin datter seksuelt adskillige gange. Og moren for medvirken ved ikke at gribe ind.
 
En kriminalassistent, der også kom til Serritslev-huset, skal også afhøres som vidne.


Seneste nyt

fra Nordjylland