Vietnameser starter fiskeeventyr i Hirtshals

En vietnamesisk kvinde fra Hirtshals er med stor succes sprunget ud som selvstændig erhvervsdrivende.

35-årige Binh Thi Nguyen leverer kvalitetsudskæring af fisk, og fordi efterspørgslen efter netop dét er høj, er det allerede ved at udvikle sig til en rigtig god forretning for hende.

- Det er en drøm, jeg altid har haft. Vi fik meget at lave med det samme. Det er jo dejligt. Der er meget, man skal tænke på, og man er ansvarlig for alt, siger Binh Thi Nguyen. 

Efter 12 år som ansat udskærer er hun nu chef for BinOcean med fire ansatte.

Hirtshals Fiskeriudvikling har bidraget med råd og vejledning. De håber, BinOcean kan løse en af industriens store udfordringer.

- Der er bare et behov for, at vi får nogle flere som Binh, som ønsker at komme til Hirtshals og hjælpe med at få skåret de fisk, vi har hernede, fordi vi har mangel på kapacitet, siger Steen Hjulskov, der er direktør i Hirtshals Fiskeriudvikling.

Ved skærebordet har de allerede mærket, de har ramt et godt marked. De seneste to dage, har de fem ansatte bearbejdet to tons fisk, og det stiller høje krav til de nyansatte i Bin Ocean.

- Vi mødte op, og så var der bare en 1000 kasser, og så skulle vi bare i gang. Så gav vi den gas, siger Loi Dam, der er en af de nyansatte i BinOcean. 

Binh Nguyen regner med, at hun inden for kort tid kan nå 10-12 ansatte. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland