Vikinger flytter ind i påskeferien

I påskeferien kan du blandt andet få lov til at komme med i ildmagerens værksted. Foto: Pressefoto- Nordjyllands Historiske Museum

Der er mange muligheder for en påskeferie fyldt med vikinger. Både Lindholm høje museum og Vikingecenter Fyrkat lukker nemlig op for en påske fyldt med vikingeaktiviteter.

Påsken falder tidligt i år, men det halvkølige vejr afskrækker selvfølgelig ikke en vaskeægte viking. Dem er der en del af i Vikingegruppen Lindholm Høje, som fra Skærtorsdag 24. marts flytter ind på gården ved Vikingecenter Fyrkat.

Her vil vikingerne fremvise forskelligt håndværk. Der bliver smedet, arbejdet med læder, lavet pilefletning og nålebundet. Ind imellem vises også brikvævning og fremstilling af buer samt vikingetøj.

Det daglige liv i et langhus i det tidlige forår spiller en central rolle, og vikingerne vil eksperimentere med madlavning og bagning. Der vil være forskellige aktiviteter for børn, som med egne hænder kan prøve nogle af vikingernes arbejder.

På Lindholm Høje Musseet er alle velkomne i Ildmagerens værksted. Her kan børnene både bage brød og støbe en thorshammer. 

Åbningstider:

  • Vikingecenter Fyrkat byder velkommen velkommen fra torsdag 24. til mandag 28.marts – alle dage kl. 10-16.
  • På Lindholm Høje Musset er ildmagerens værksted åben mandag den 21., tirsdag den 22. og onsdag den 23. marts. – alle dage kl. 11-14.
    Der påregnes et materialegebyr på 25 kr. pr. barn.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord