Vil have gratis tog nordenfjords

NT og DSB skal tilbyde gratis togdrift i én måned, når skinnerne igen er farbar fra Aalborg til Frederikshavn i slutningen af året. Det mener folketingspolitiker Per Clausen. NT afviser ikke idéen.

Siden marts har Vendsyssel ikke haft tog på skinnerne. I stedet har de måtte tage med togbusser for at komme frem og tilbage. Og det skal de nordjyske pendlere kompenseres for, mener folketingsmedlem og byrådskandidat i Aalborg Per Clausen (Enhedslisten).

- Udover at trække flere kunder til, som det gjorde på Fyn med et tilsvarende tilbud i 2004, kan den gratis måned opfattes som en kompensation til de passagerer, som har levet med den dårligere service i månedsvis, siger Per Clausen.

Direktør i Nordjyllands Trafikselskab, Jens Otto Størup, er ikke afvisende over for idéen.

- Vi arbejder for tiden med forskellige forslag til, hvordan vi får togpassagerne tilbage. Her er der flere idéer. Og Per Clausens forslag er ikke galimatias, men der er visse praktiske problemer. Der er passagerer med måneds- og periodekort - og de skal jo ikke snydes, siger direktøren til TV2/Nord.

Enhedslisten frygter et fald i antallet af rejsende i fremtiden, hvis ikke der bliver givet en form for kompensation.

- Tidligere erfaringer tyder på, at der er brug for en ekstraordinær indsats for at få passagererne tilbage i togene efter længere tids seerviceforringelser, siger Per Clausen.

De trafikale togproblemer skyldes, at jernbanebroen over Limfjorden blev torpederet i marts samt et omfattende sporarbejde fra Lindholm til Frederikshavn i samme periode. Det forventes, at skinnerne er klar til togene i november.

Er du enig eller uenig i Per Clausens forslag, så deltag i debatten på vores Facebookside.


Seneste nyt

fra Nordjylland