Vil hjælpe togpassagerer

Der kan være godt nyt til de hårdt prøvede nordjyske togpassagerer. Det private selskab Nordjyske Jernbaner er klar til at sætte sine tog ind på flere strækninger i Vendsyssel.

Efter et møde mellem Arne Boelt og administrerende direktør i Nordjyske Jernbaner, Peter Hvilshøj, meldte det private selskab tirsdag, at de er klar til at gøre, hvad de kan for at hjælpe de nordjyske togpassagerer.

Til dagligt kører Nordjyske Jernbaners tog mellem Hjørring og Hirtshals og Frederikshavn og Skagen. Nordjyske Jernbaner overvejer blandt andet at sætte tog ind på strækningen mellem Hjørring og Frederikshavn, men da firmaet kun har otte tog, betyder det, at de skal rykke rundt på deres øvrige afgange.

- Vi har selvfølgelig ikke kapacitet til at løse alle problemer heroppe, for så ville vi jo i det daglige have for mange tog, men hvis det kan være en del af løsningen, så sætter vi gerne ind, siger Peter Hvilshøj.

På nuværende tidspunkt er der ingen tog på DSB's strækninger i Vendsyssel. I stedet må passagerne tage togbusser. DSB's tog befinder sig på Sjælland, men DSB afviste mandag at ville sejle deres tog tilbage til Vendsyssel, før jernbanebroen er repareret. Sent tirsdag eftermiddag var udmeldingen dog knap så kategorisk. Nu vil DSB se på sagen, men lover endnu ingenting.

Borgmester Arne Boelt er glad for, at Nordjyske Jernbaner vil hjælpe med at få løst togproblemerne, men siger, at han fortsat håber, at DSB vil sejle tog til Vendsyssel, så de sammen med Nordjyske Jernbaner kan løse opgaven.

Nordjyske Jernbaner skal sammen nordjyske borgmestre mødes med DSB for at diskutere situationen. Mødet bliver sandsynligvis i næste uge.


Seneste nyt

fra Nordjylland