Vil ikke betale ægtefællers rejseudgifter

Kommunen skal ikke betale ægtefællers rejser.

Når den nye magistrat i Aalborg Kommune på mandag mødes første gang, vil et af punkterne på dagsordenen være en endelig vedtagelse af det forslag, der blev stillet tilbage i slutningen af november, at Aalborg Kommune fremover ikke dækker ægtefællers rejseudgifter.

I dagsordenen for mødet foreslås det, at Aalborg Kommune ikke dækker omkostninger for medrejsende ægtefæller og ledsagere, alle politiske rejser til udlandet skal godkendes af magistraten, og ansattes rejser til udlandet skal godkendes af borgmester eller rådmand, der kan give godkendelsesretten videre til kommunal- og forvaltningsdirektører.

I efteråret var der en del kritik af Aalborg Kommunes rejseregler, der betød, at kommunen betalte for politikeres ægtefællers rejser til de såkaldte venskabsbyer.

Statsforvaltningen bad dengang om en udtalelse fra kommunen, hvor byrådet blandt andet svarede, at i lyset af den generelle samfundsudvikling og den seneste tids mediedebat om emnet, er der i Aalborg Byråd enighed om, at de gældende regler og praksis skal revideres, hvilket der hurtigst muligt vil blive taget initiativ til i den nye byrådsperiode.

- Der opstod en ophedet debat om ægtefælles rejser, og jeg lovede, at jeg på første møde efter nytår ville tage initiativ til at få reglerne ændret. Det løfte indfrier jeg nu, siger den nye borgmester Thomas Kastrup-Larsen til nordjyske.dk.

Se et længere indslag og Thomas Kastrup-Larsens tidligere udtalelser om rejsereglerne øverst i artiklen.


Seneste nyt

fra Nordjylland