Vil stoppe tarmbakterie

Flere og flere smittes med en farlig tarmbakterie. Det får nu Region Nordjylland til at skærpe kursen.

Tarmbakterien med det mundrette navn Clostridium difficile 027 smitter et stigende antal patienter i Nordjylland. I 2009 var der kun et tilfælde, mens der i 2011 var 42 patienter, der blev ramt af den aggressive virus. Allerede i de første måneder i 2012 har baktierien ramt 26 patienter i Nordjylland. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

- Vi kan konstatere, at der er tale om en fordobling af nykonstaterede tilfælde over kort tid, og det tager vi alvorligt. Hvis vi går ind på et tidligt tidspunkt, håber vi, at vi kan bremse stigningshastigheden i antallet af patienter, der rammes af tarminfektionen, siger sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen.

Tarmbakterien er yderst smitsom og kan give kraftig diaré. Den udgør størst risiko for patienter, der i forvejen er svækket af en anden sygdom.

Derfor vil Region Nordjylland nu kigge på hygiejnen. Det skal bremse udviklingen.

- Vi sætter ind med massive hygiejnetiltag, deriblandt udvidede isolationsforanstaltninger og særlige rengøringstiltag, siger Henrik Calum, der er hygienjelæge ved Infektionshygiejnen i Region Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland