Vil være de første: Her sælger de julepynt tre måneder før jul

00:33

Hylderne ved Biltema er fyldt op med julepynt. Video: Daniel Mikkelsen

Biltema i Aalborg er blandt de første butikker i landet, som har taget hul på salget af julepynt.

Selvom vi blot skriver september måned, er nisser, lyskæder og falske juletræer allerede nu at finde på hylderne i Biltema i Aalborg.

Kæden er dermed blandt de allerførste til at omfavne julestemningen – og selvom nogen måske ryster på hovedet over julepynt i september, så er der en bagtanke bag.

- Dem, der er først ude, bliver først set. Folk forbinder os normalt ikke med julepynt, men på den her måde kan vi gøre noget ved kendskabet, siger Jacob Møller, der er direktør for Biltema.

Folk forbinder os normalt ikke med julepynt, men på den her måde kan vi gøre noget ved kendskabet.

Jacob Møller, direktør, Biltema

Den 1. oktober skal alle landets Biltema-butikker være klar med julepynt på hylderne. I Aalborg er de dog allerede klar nu, ligesom flere andre af kædens butikker i Jylland også så småt er ved at have fyldt hylderne op med gran og gavepapir.

Noget tyder på, at Biltema har fat i den lange ende. Ifølge direktøren er der i år blevet solgt julevarer cirka 500 gange i butikkerne i Jylland indtil videre. Han understreger dog, at der er tale om et forsigtigt bud.

  Foto: Daniel Mikkelsen

- Det kommer lidt bag på mig, når jeg ser, hvad vi allerede nu er begyndt at sælge – der er for eksempel blevet solgt nisser i en meters højde til 500 kroner stykket, siger direktøren.

Det er dog primært lyskæder og gavepapir, der hitter lige nu.

Jacob Møller kan godt forstå, hvis nogen er skeptiske overfor julepynt i september.

- Det ville undre mig, hvis der ikke var nogen, der syntes, det var for tidligt. Men andre har glædet sig og synes, at det er hyggeligt og sjovt, siger han.

Læs også Ragnhilds lumre nissebo: Her må manden have frække nisser

Flere nyheder fra TV2 Nord