Vildmosen blev blæst igennem

Stormen rasede med voldsom styrke i Saltum

Der var ingen skader at se, da Kaj Hornemann fra Saltum onsdag formiddag besigtigede sin ejendom efter nattens storm. Det gik ellers voldsomt for sig, og i nattens løb var vindmåleren blevet blæst helt op på 51 meter i sekundet.
- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og jeg har ikke fået meget søvn i nat. Det rykkede noget i førstesalen, hvor vi sover, og jeg var da også ude et par gange for at se, om der skete noget, fortæller Kaj Hornemann.
Men den gamle gård fra 1840 holdt altså stand mod de kraftige vindstød, og hos naboen var der heller ikke sket større skade end en tagplade, der var blæst af.
- Der ligger nogle ting rundt omkring, som er blæst rundt, men de fleste ting, for eksempel havemøblerne, har vi sat ind. Vi har jo prøvet at have storm før, så vi var forberedt denne gang, siger Jan Hornemann.
Vindhastigheder på over 32,6 meter i sekundet betegnes som orkan. Den højeste hastighed Kaj Hornemann tidligere har registreret på sin vindmåler er omkring 36 meter i sekundet.
De officielle målinger er dog lidt lavere end det, som vindmåleren i Vildmosen blev blæst op på.
- Det højeste, vi har registreret, er 40 meter i sekundet, så der kan være tale om en fejlmåling, men jeg vil da ikke udelukke, at der kan have været så kraftige vindstød i det område, siger Andreas Nyholm fra TV2 Vejret.


Seneste nyt

fra Nordjylland