Vildthegn for vildt for vildt

Et af de døde rådyr, der natten til søndag er blevet trafikdræbt på en nordjysk motorvej. Foto: Jesper Bo Winther

Rigtig mange dyr bliver i den her tid påkørt på de nordjyske motorveje. For meget vildthegn langs vejene kan paradoksalt nok have en stor del af skylden, mener en vildtkonsulent.

Tilbage sidst i 1990-erne har vildtkonsulent Ivar Høst fra Naturstyrelsen været med til at slå stregerne for Vejdirektoratet, da der skulle sættes vildthegn op langs de nordjyske motorveje. Nu er han blevet klogere end dengang.

- Med det jeg ved i dag, kunne jeg godt tænke mig, at vi havde forsøgt os med knap så meget vildthegn langs vejene. Hvis dyrene først har forvildet sig ind på motorvejen, har de svært ved at komme væk, og det skaber det farlige situationer for både dyrene og bilisterne, siger Ivar Høst til TV2/NORD.

Alene fra lørdag morgen og 24 timer bagud har Falck måttet rykke ud hele syv gange og fjerne døde påkørte dyr fra de nordjyske motorveje. De trafikdræbte dyr bliver opbevaret i dybfrysere på Falcks station i Aalborg. Da fryserne bugner, ligger nogle af de døde rådyr udenfor indtil de bliver afhentet og destrueret.

Men hvis nu der ikke havde været vildthegn, kunne nogen af dyrene måske være sluppet med livet i behold. MERE OM DET I TV2/NORD KL. 19:30

Flere nyheder fra TV2 Nord