Ville have hævn: Brændte villa ned

Foto: TV2/Nord

Gik fra Nørresundby til Brovst for at sætte ild til million-villa.

En 22-årig mand med congolesisk baggrund er ved Retten i Hjørring onsdag blevet idømt en behandlingsdom og betinget udvisning af Danmark for i august sidste år at have sat ild til en villa på Rødhusvej i Sandmosen ved Brovst.

- Han fik den behandlingsdom, vi gik efter, for han er rigtig syg, fortæller anklager Mette Bertelsen Haugen efter dommen.

- Han har siddet i varetægt siden branden, men de først fire uger var uden behandling, og da hans varetægtsfængsling skulle forlænges og han kom i retten, var han blevet rigtig, rigtig dårlig, fortæller hun videre.

Den 22-årige startede branden 15. august 2013, da han med en lighter i lommen gik hele vejen fra sin bopæl i Nørresundby til villaen i Sandmosen og satte ild to steder, så huset brændte ned.

- Han havde haft nogle ret voldsomme uoverensstemmelser med ejeren af huset, og en måned før branden var han brudt ind i huset og havde lavet hærværk, fortæller Mette Haugen.

Striden drejede sig om et stykke arbejde, som husets ejer havde ansat den 22-årige til at udføre, men som måtte afbrydes, fordi husets ejer havde formodning om at den 22-årige var påvirket.

Den 22-årige kunne i retten ikke selv huske, at han havde startet ilden, men blot at han var gået fra Nørresundby. At han stod bag branden blev dog fundet bevist ved hjælp af vidner og det faktum at den 22-årige stadig var ved ejendommen, da politi og brandvæsen kom frem.

- Udvisningen er blevet gjort betinget, fordi han har rigtig stor tilknytning til Danmark og fordi, det er svært at vurdere, om det er sikkert at sende ham til Congo, som han næsten ingen tilknytning har til.

Flere nyheder fra TV2 Nord