Ville presse øjnene ud på sit offer

En mand blev mandag idømt halvandet års fængsel for vold af særlig grov karakter ved Retten i Aalborg.

- Han har mirakuløst ingen skader på sit syn.

Sådan beskrev lægerne ifølge anklageren de skader, som en mand fik ved et groft overfald sidste år.

Den mand, der overfald offeret, blev mandag idømt 1,5 års fængsel for vold af særlig grov karakter. Han har siddet varetægtsfængslet siden overfaldet skete i Aalborg den 23. november sidste år, og den varetægtsfængsling fortsætter. Det fortæller anklager Susanne Hansen.

Overfaldet fandt sted i en lejlighed, hvor flere personer deltog i en venskabelig sammenkomst, hvor der blev drukket alkohol. Den dømte og den forurettede blev uenige om et spil rafleterninger, og den forurettede blev provokerende.

Det fik den nu dømte mand til at reagere meget voldsomt.

Han er dømt for at have slået og sparket ofret i hovedet og på kroppen, han slog ham i hovedet med en genstand, ligesom han forsøgte at presse øjnene ind i hovedet på ofret.

Han var desuden tiltalt for at have skåret ofret omkring øjnene med et glasskår, men det punkt blev han frifundet for ved Retten i Aalborg.

Ved overfaldet fik ofret en mindre hjerneblødning, knoglebrud og skader på syn og øjenlåg. Hans syn er nu helt tilbage, men han døjer stadig med skader på det ene øjenlåg.

I retten erkendte den nu dømte mand at have tildelt ofret to hårde knytnæveslag. Han ankede dommen på stedet til delvis frifindelse eller formildelse af dommen. Han kærede dog ikke varetægtsfængslingen.


Seneste nyt

fra Nordjylland