Vinbønderne jubler: Varm sommer giver ”surrealistisk” udbytte

Den hede sommer har været ideel for vinstokkene. Lørdag skulle høsten i hus på Guldbæk Vingård – og det blev den bedste høst nogensinde.

Det er sjældent, at drueplukkerne på de nordjyske vingårde har mulighed for at være kræsne, når de skal vælge hvilke druer, der skal laves til vin.

Lørdag var det dog kun de allerbedste druer, der gik gennem nåleøjet, da høsten skulle i hus på Guldbæk Vingård udenfor Aalborg. Den varme sommer betyder nemlig, at der var masser at vælge mellem – og spandene blev fyldt på rekordtid.

quote Normalt har vi fået et lillebitte udbytte. I år er det helt surrealistisk.

Jan Thrysøe, indehaver, Guldbæk Vingård

- Det er jo helt vanvittigt, at vi skal lade nogen sidde. Det har vi ikke prøvet før, lyder det fra en af de 30 frivillige, der er mødt op for at hjælpe med drueplukningen.

I alt blev et areal på fem hektar med 15.000 vinstokke høstet. Vinbonde Jan Thrysøe håber på, at der er druer nok til 6000 liter vin. Det er tre gange så meget vin som sidste år.

- Normalt har vi fået et lillebitte udbytte. Kvaliteten har været nogenlunde, men et utroligt lille udbytte. I år er det helt surrealistisk, siger vinbonden.

Der går cirka et år, før dagens høst er på flaske og klar til at blive solgt som hvidvin.

Ifølge foreningen Danske Vinavlere findes der seks professionelle vingårde i Nordjylland.

Lørdag blev der plukket vindruer til den helt store guldmedalje på Guldbæk Vingård.

Seneste nyt

fra Nordjylland