Vinder af De Gyldne Laurbær til Ordkraft

Når festivallen Ordkraft i Aalborg åbner til april, så er det med besøg af forfatteren Merete Pryds Helle, der netop har modtaget De Gyldne Laurbær for slægtskrøniken "Folkets Skønhed."

En roman om en pige og hendes fattige opvækst på Langeland har gjort forfatteren Merete Pryds Helle en litteraturpris rigere. I dag modtog hun de danske boghandleres fornemme pris De Gyldne Laurbær for sin "Folkets skønhed".

Og når den store ord-, sprog- og litteraturfestival Ordkraft i Aalborg åbner for dette års program i festivaldagene den 7-9 april, så får publikum lejlighed til at møde årets prisvinder.

- Takket være vores mangeårige samarbejde med Danmarks Radio, så er vi i stand til at præsentere Merete Pryds Helle på Ordkraft. Hun er nemlig også én af kandidaterne til Danmarks Radios store romanpris, og der er tradition for, at alle kandidaterne præsenteres på Ordkraft, fortæller festivalens projektleder, Ove Hesselbjerg, der naturligvis blev glad, da han erfarede, at prisvinderen er på Ordkrafts program.

- Det er jo en ekstra fjer i hatten. Hendes prisvindende roman "Folkets skønhed" er en fantastisk fortælling, som allerede har enormt mange læsere. Dem glæder vi os til at se mange af på Ordkraft, siger Ove Hesselbjerg.

Programmet for dette års festival er i øvrigt ved at falde endeligt på plads og kan formentlig præsenteres i begyndelsen af næste måned. Festivalen åbnes fredag den 7. april at kulturminister Mette Bock, og den slutter søndag den 9. april sidst på eftermiddagen med en samtale med forfatteren Ib Michael.

 

De seneste fem års vindere:

2016: Merete Pryds Helle - "Folkets skønhed".
2015: Jesper Stein - "Aisha".
2014: Sara Blædel - "Kvinden de meldte savnet".
2013: Anne-Cathrine Riebnitzsky - "Forbandede yngel".
2012: Kim Leine - "Profeterne i Evighedsfjorden".

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland