Vinderen af Historiedetektiverne er fundet

Det historiske projekt, Historiedetektiverne, er nået til vejs ende, og vinderen er nu fundet – 8.A fra Løgstør Skole.

Der har hver fredag siden september været fyldt op med folkeskoleelever på redaktionen på TV2 Nord.

Rigtig mange 8. og 9. klasser fra hele Nordjylland har nemlig været en del af det historiske projekt, Historiedetektiverne, og nu er det nået til vejs ende.

Vinderen af det hele blev 8.A fra Løgstør Skole, som med sejren kan se frem til at nyde præmien med hele deres klasse. Med første pladsen følger nemlig en tur for hele klassen på Restaurant Bone’s.
Gruppen, som består af de fem elever Alex, Carola, Andreas, Jamie & Rasmus, lavede en video om øen Færgeholm, der i gamle dage var mellemstation, når man skulle krydse Limfjorden. Idag står øen under vand, men alligevel lykkedes det eleverne at finde øen og formidle historien om dens historiske betydning.

Derudover får de fem gruppemedlemmer, der har været med til at lave den vindende video, hver en check på 1.000 kroner til Coolshop.

 
 
Foto: Jesper Bo Winther

Hver uge i løbet af efteråret har en ny 8. eller 9. klasse besøgt et museum i Nordjylland. Her skulle de arbejde som historiedetektiver og finde en særlig interessant historie eller genstand, de ville fortælle om i en film på tre minutter.

Eleverne skulle filme og fortælle om det, de finder. De unge fik hjælp til filmen af journalister og fotografer fra TV 2 Nord, der underviste dem i videoproduktion og redigering.

Ialt producerede de tolv deltagende skoler 54 videoer. 
Du kan se alle de deltagende videoer her

Ind på andenpladsen kom Hirtshals skole med en video om den tyske soldat Horst Lange, der havde en hang til fest og jazzmusik.

 
 
Foto: Sofie Bach

På en flot tredjeplads kom Skallerup Friskole med en video om angrebet på Danmark i 1848, hvor nordjyske kvinder og børn flygtede til Læsø. 

 
 
Foto: Sofie Bach

KulturarvNord er sammen med TV 2 Nord de drivende kræfter bag projektet. Derudover gennemføres projektet i tæt samarbejde med P4 Nordjylland, CFU i Nordjylland, Nationalt Netværk af Skoletjenester og Historielab, der alle stiller kompetencer til rådighed for de unge detektiver, der skal på opdagelse i historien, og fortælle hvad de finder.


Seneste nyt

fra Nordjylland