Vinderne fundet ved rekordstort DM i Skills

Efter tre intense dage med godt håndværk, passioneret arbejde og faglig stolthed blev vinderne lørdag eftermiddag kåret ved DM i Skills 2014 i Aalborg.

I alt 37 vindere fra 29 fag blev hyldet af en fyldt arena i Gigantium. Mesterskabet for erhvervsuddannelser blev en publikumsmagnet og stak alle rekorder med 42.000 besøgende.

- I er alle Danmarks bedste erhvervsfaglige elever. I kan jeres kram - bedre end de fleste. Vi er stolte af jer, sagde undervisningsminister Christine Antorini ved kåringen af dette års vindere ved DM i Skills i Gigantium, hvor Aalborg Kommune var vært.

Tusindvis af folkeskoleelever fra hele landet er de seneste dage valfartet til Aalborg for at opleve DM i Skills og helt konkret se, hvad man arbejder med som fx teknisk isolatør, industritekniker, frisør, elektriker og maskinsnedker.

I alt 42.000 mennesker besøgte mesterskabet den 23.-25. januar, og det var publikumsrekord for DM i Skills. Knap 30.000 besøgte konkurrencen sidste år. Efter tre dages fokuseret og hårdt arbejde blev 37 vindere lørdag kåret ved en festlig afslutning.

Det er fjerde gang, der bliver afholdt DM i Skills. Målet med mesterskabet er at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse direkte fra folkeskolen.


Seneste nyt

fra Nordjylland