Vinderprojekter til supersygehus udpeget

Region Nordjylland udpegede i dag de to konsortier, som er i spil til at bygge regionens nye supersygehus til lidt over 4 milliarder kroner.

Regionens dommerkomite valgte de to konsortier Indigo og Curavitas projekter til at gå videre, og glæder var til at føle på hos de to konsortier der blev udpeget.
 

-Det er da den mest fantastiske følelse man overhoved kan beskrive. Vi er så glade og taknemlige for at vi får lov til at komme videre i næste runde, siger arkitekt Mette Dan-Weibel fra Indigo konsortiet til TV2/NORD.

 

De næste to måneder skal regionen nu bruge på at forhandle med de to konsortier om projekterne. Et af knasterne i de forhandlinger, er det honorar som vinder konsortiet skal have for bygge det store sygehus til 4,1 milliard kroner.
 

-Vi syntes måske, at det de har budt ind med nu er lige i overkanten i forhold til byggeriets størrelse. Der er jo rigtig mange gentagelser i sådan et byggeri her, så det er noget af det vi skal ind og kigge på, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc. Dem.) til TV2/NORD.

 

De to vinderkonsortier har hver især brugt omkring 2 millioner kroner på at udarbejde materialet til konkurrencen. Alligevel er de klar til at diskutere deres honorar.
 

-Vores honorar skal stemme med den ydelse der nu skal leveres. Så det må vi se på, siger arkitekt Hallgrimur Thor Sigurdsson fra Curavita konsortiet til TV2/NORD.

 

-Vi er da parat til at gå i dialog med regionen. Vi glæder os meget til de kommende måneder hvor vi skal forhandle om projekt, honorar og alle de øvrige aspekter af sådan n stor opgave, siger arkitekt Mette Dan-Weibel fra Indigo konsortiet til TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland