Vindmøller på vej i Thorup

Tyve nye og større møller kan komme til at erstatte 17 eksisterende ved Thorup ved Aggersund. Foto: Michael Kragmann

Der kan komme tyve nye vindmøller i Thorup ved Aggersund. Vesthimmerlands Kommune er klar med nyt lokalplanforslag, der skal gøre det muligt.

I området omkring Thorup mellem Aggersund og Gøttrup kan der være tyve nye vindmøller på mellem 140 og 150 meter på vej. Det skriver Lokalt Indblik.

Det er Eurowind Energy A/S, GK Energi ApS og Wind1 A/S der har søgt om tilladelse til at opstille i alt 20 vindmøller i det samlede vindmølleområde ved Thorup-Sletten i grænselandet mellem Vesthimmerlands og Jammerbugt kommuner. Begge kommuner har været indstilllet på at imødekomme ansøgningerne, og i dag ventes Teknik- og Miljøudvalget i Vesthimmerland at sende forslag til lokalplan og et kommuneplantillæg i høring.

Det er planen, at 11 af møllerne skal opføres i Vesthimmerlands Kommune, mens de ni får plads i Jammerbugt Kommune. Det er i et 42 hektar stort landbrugsområde, hvor den eneste bygning er en transformatorstation.

I den sydlige del af området står i forvejen 10 vindmøller på 69 meter, og i den norlige del står syv mindre møller. De skal alle fjernes, hvis der blvier givet tilladelse til de tyve nye og større vindmøller.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord