Vinduespolerer: Hæld vodkaen ud

Fødevarestyrelsen advarer nu i mod en farlig tyskproduceret vodka, der har været i omløb i Hjørring, og i værste fald kan medføre døden. Vodkaens nordjyske mellemmand er rystet og opfordrer folk til at skille sig af med vodkaen.

I december 2010 importerede vinduespolerer, Hans Albert Frank, fra Hjørring 150 flasker tyskproduceret vodka til videresalg og til eget forbrug.

Nu har Fødevarestyrelsens Rejsehold konfiskeret de 120 flasker, der endnu ikke er blevet solgt eller drukket, da de mener, at indtagelse af flaskernes indhold kan have alvorlige konsekvenser:

- Man kan få symptomer i form af hovedpine eller synsforstyrrelser. Man kan også blive blind, og alt efter hvor svære doserne er, og hvor høje koncentrationer man er oppe i, så kan det medføre død, fortæller Theresa K. Rasmussen, der arbejder ved Fødevarekontrollens Rejsehold.

Det er store mængder af stoffet Methanol, bedre kendt som træsprit, som Fødevarestyrelsen mistænker flaskerne for at indeholde.

- Jeg er meget kede af, hvis nogen er blevet syge af noget, som jeg meget uforvarende er kommet til at importere. Jeg fik en prøveattest med fra den tyske virksomhed, så jeg gik ud fra, at alt var, som det skulle være, siger vinduespolerer, Hans Albert Frank, til TV2/NORD mandag aften.

Det er endnu ikke fastlagt, om flaskerne indeholder for store mængder træsprit, men vinduespolereren fra Hjørring, der har solgt i alt 18 flasker af vodkaen, har taget sine forholdsregler.

- Jeg har kontaktet dem, som har købt vodkaen, og fortalt dem, at hvis der var mere tilbage af det, så skulle de selvfølgelig hælde det ud. Om der er træsprit i eller ej, det har jeg ikke fået noget at vide om, men der er ingen grund til at løbe nogen risiko, siger Hans Albert Frank.

Fødevarestyrelsen anbefaler at man søger læge, hvis man oplever udsædvanlige symptomer, ved indtagelse af vodkaen.


Seneste nyt

fra Nordjylland