Vinens Dag: Nordjysk vinbonde viser markerne frem

Nordjyllands første vingård inviterede lørdag vininteresserede ind på gården i anledning af Vinens Dag.

Hvordan laver man sin helt egen vinmark, og hvordan bliver druer til vin? Det kunne en masse nordjyder blive klogere på lørdag til Vinens Dag. Her bød Nordjyllands første vinbonde, Hans Magnussen, nemlig vininteresserede ind på gården.

- Det er spændende, at folk kommer her, og at de synes, det er sjovt at se og høre om gården og vinproduktionen, siger vinbonden Hans Magnussen.

Hans Magnussen har dyrket sin egen vin i 25 år. Det startede med et lille stykke jord på Heden ved Vester Hassing. I dag er han ejer af Heden Vingård, som består af tusind vinstokke.

quote Der kan jo være mange nye vinbønner blandt dem, der er her i dag. Så kan vi få endnu flere vingårde her i Danmark. Det vil vi jo rigtig gerne have.

Hans Magnussen, vinbonde

- Vi kan godt lide, at lege med vinen, og det er også sjovere at tage druerne her fra marken og lave sin egen vin, end at gå i en butik og købe en vin, siger Hans Magnussen.

Hans Magnussen producerer cirka tusind flasker rød, hvid og mousserende vin om året. Det fik de omkring 400 gæster mulighed for at smage til Vinens Dag. Én af dem var Lene Thomsen fra Uldsted.

- Vinen er rigtig god, synes jeg. Det har været en god oplevelse at kom ud og se en dansk vinmark, siger Lene Thomsen.

Det er syvende gang Hans Magnussen inviterer udefrakommende ind på gården til Vinens Dag, og han håber, at dagen kan være med til at inspirerer endnu flere nordjyder til at lave deres egen vin.

- Der kan jo være mange nye vinbønner blandt dem, der er her i dag. Så kan vi få endnu flere vingårde her i Danmark. Det vil vi jo rigtig gerne have, siger Hans Magnussen.

Vinens Dag afholdes hvert år cirka en måned inden årets vinhøst begynder.

Hvordan laver man sine helt egne vinmarker, og hvordan bliver druer til vin? Det er en masse nordjyder blevet klogere på i dag til Vinenes Dag. Her bød Nordjyllands første vingård interesserede indenfor.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland