Vintertøj strømmer til Skørping Asylcenter

Onsdag fortalte vi på TV2 Nord, at 85 asylbørn på Skørping Asylcenter ikke har tøj nok til at modstå vinterkulden. Nu strømmer det ind med tøj doneret af nordjyderne.

- Det er helt vildt. Man bliver helt høj af det.

Sådan lyder det fra netværksmedarbejder på Skørping Asylcenter, Charlotte Christensen efter at TV2 Nord onsdag kunne fortælle at de 85 uledsagede børn, der bor på Skørping Asylcenter ikke har tøj til at modstå den danske vinterkulde.

Det er nemlig væltet ind med tøj til børnene og der gik faktisk ikke mere end 10 minutter fra indslaget var blevet sendt i TV til den første kasse med vintertøj blev indleveret.

Sammen med det øvrige personale har Charlotte Christensen de sidste par dage taget imod de enorme dynger af tøj fra nordjyderne.

- De kommer alle vegne fra - fra den sydlige del af regionen til den nordlige, og det er da fantastisk, at så mange vil hjælpe, siger hun.

I onsdags havde asylcenteret ikke mere vintertøj, end at det kunne være på et lille depotrum. Nu har de inddraget et rum, der er mere end fire gange så stort som depotrummet, og det kan vise sig, at det heller ikke er stort nok. 

- Det går stærkt, og vi kommer til at bruge noget tid på at sortere det, lyder det fra Charlotte Christensen.

Men de kræfter er godt givet ud, hvis man spørger netværksmedarbejderen.

- De slipper for at fryse, og så får de noget nyt tøj. Jeg kan ikke vente med at se deres ansigtsudtryk på mandag, når vi deler det ud, siger Charlotte Christensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland